Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 18. července
S prominutím 18. července PDF Tisk Email
Čtvrtek, 18 Červenec 2013 07:01

Rada města se rozhodla od 1. srpna zvýšit nájemné o sazbu DPH společnosti Lékařský dům za užívání nemovitosti na Vltavínské ulici. Podle místostarosty Pavla Pacala (Pro Třebíč) je to proto, že se společnost stává plátcem DPH, aby částečně snížila své náklady. Město však není plátcem.

Současně rada města prodloužila nájemní smlouvu o dalších 15 (!!!) let. Přitom proti uzavírání smluv na tak nemravně dlouhou dobu se postavil kontrolní výbor zastupitelstva v minulém volební období i kontrolní výbor v současném období. Po kritice této pokleslé praxe byla z kontrolního výboru odvolána Marie Rynešová.

Vedení města to ústy Pavla Pacala odůvodňuje tím, že do zateplení budov na Vltavínské ulici dávají hodně peněz. Například do zateplení půjde ještě letos 8,5 miliónu korun. Polovina této částky bude kryta státní dotací, kde je prý podmínka, že budova nesmí změnit svůj statut. A město má zájem, aby zde bylo zachováno zdravotnické zařízení. To ovšem nemůže být pravý důvod.

 

Dlouhodobé pronájmy oprávněně kritizovali dnešní radní z opozičních lavic v minulém funkčním období, protože takové smlouvy vzbuzují podezření na korupci. Jen se však dostali k moci, konají, s prominutím, jak přes kopírák.


František Ryneš
        

Aktualizováno Čtvrtek, 18 Červenec 2013 07:05