Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 23. dubna
S prominutím 23. dubna PDF Tisk Email
Úterý, 23 Duben 2013 09:45

Zdá se, že volání opozice po elektronických aukcích dorazilo ke sluchu radních. Pavel Pacal (Pro Třebíč) se ještě před rokem jasné vyjádřil, že v Třebíči elektronické aukce nikdy nebudou. Teď změnil názor.

Organizace hromadných aukcí na dodávky elektřiny a plynu jsou jednou z prvních akcí současného vedení Třebíče ve prospěch občanů města. Nyní chce radnice uspořádat i oddělenou aukci nákupu těchto komodit pro radnici a její příspěvkové organizace. Škoda, že tak pozdě. Co se topení týče plynem týče, je to vpravdě s křížkem po fůnusu.

V nedávné minulosti totiž vedení radnice donutilo ředitele škol a školek, aby přešli na centrální vytápění, provozované společností TTS. Což o to. Je-li tento přechod výhodný, proč ne. Co však na této akci vadí, to je demontáž plynových kotlů, někde téměř nových. Jeden z pracovníků, kteří nesmyslnou demontáž prováděli, vzpomíná. „Ty kotle se instalovaly před několika lety, byly na začátku své životnosti. Příkaz však zněl: vyřezat a odstranit. Možná bych si ještě vzpomněl, který z nich dál dobře slouží v kotelně kterého městského úředníka,“ tvrdí.

Ano, kotle měly zůstat na svém místě a sloužit jako záložní zdroj v případě, že buď dojde k výpadku nebo až bude lokální topení plynem levnější než dálkové. Nyní je návrat k plynu nemožný.

„Není nad přirozený monopol,“ říkává majitel TTS Richard Horký. Já si zase myslím, že každé omezení konkurence je, s prominutím, na dvě věci.

František Ryneš

Aktualizováno Čtvrtek, 25 Duben 2013 10:47