Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 19. listopadu
S prominutím 19. listopadu PDF Tisk Email
Pondělí, 19 Listopad 2012 08:54

Dostal jsem dopis od České podnikatelské pojišťovny. Týkal se povinného ručení na mé auto. Děkují mi za věrnost, posílají zelenou kartu na příští rok a složenku. Omlouvají se za to, že jsou už opět nuceni zvednout pojistné. Přiznám, že mne to rozladilo. Čekal jsem spíše bonus, naposledy jsem boural za bolševika.

Druhý den jsem jel do Prahy a náhoda tomu chtěla, že jsem narazil na luxusní megasídlo pojišťovny. A vzpomněl jsem si hned, jak v televizi připustil šéf asociace pojišťoven, že se na povinném ručení vybere 20 miliard a vyplatí se plnění jen zhruba v poloviční výši a odůvodnil to náklady pojišťoven na provoz. S tím tedy musím něco dělat.

I v Třebíči jsou finanční poradci, kteří umí srovnat výhodnost pojistek. Poměr ceny a kvality se totiž ústav od ústavu značně liší.

Můj makléř mi poradil přejít k jiné pojišťovně. Zatímco ČPP po mně chtěla 4 400 korun, Pojišťovna ČSOB za zhruba stejné plnění jen 2 800 !!!

Ne že by mne těch šestnáct stovek za rok položilo. Jenomže pak jsem si uvědomil, že se stejně konzervativně chovám k dodavatelům elektřiny, plynu, k mobilnímu operátorovi O2 i poskytovateli internetu a dalších služeb. Prostě zaplatím a neověřuji si ceny konkurence. To se od dneška změní. Mám šanci, alespoň podle poradce, ušetřit dalších 15 až 25 tisíc! A to už se tedy vyplatí. Proč zbytečně prokrmovat všechny ty, s prominutím, bumbrlíčky?

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 19 Listopad 2012 08:59