Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 19. září
S prominutím 19. září PDF Tisk Email
Středa, 19 Září 2012 00:00

Ještě si pamatujeme, jak radní Martin Bambus Svoboda (Kapucín-VV) hlasoval v radě způsobem, který nahrál jeho firmě pěkný paklík peněz. Bez výběrového řízení totiž rada prodloužila smlouvu na mobilní telefony společnosti O2. A Kapucín Repro je dýlerem této společnosti a profituje z uzavřených smluv i z péče o zákazníka. A nejen to. Rada nutí i školy a školky, aby se staly zákazníky stejného operátora. Svoboda tehdy hlasoval, aniž by radním sdělil, že je v konfliktu zájmů, jak mu ukládal zákon. Nejapnou výmluvu, že Telefónicu O2 vlastní Španělé a nikoliv Kapucíni, mu kriminalisté nezbaštili a vinu shledali. Tečku za případem udělalo přestupkové oddělení ve Velkém Meziříčí.

Zvyk je železná košile.

Když se na čtvrtečním zastupitelstvu jednalo o podstatném změkčení podmínek, za kterých může Kapucín prodat byty v rekonstruovaném domě v Zámostí – tzv. Krankenhausu – ani jeden ze tří zástupců firem Kapucín, kromě Svobody také Petr Škarabela (HZNR!) a Milan Šťastný (Břehy), neoznámil možný konflikt zájmů. Teprve až v průběhu jednání na tento faul „podnikatelů“ upozornil zastupitel Ivo Uher (ODS). Na jeho upozornění, že tři zastupitelé porušují zákon, váhavě konflikt zájmů na mikrofon oznámili. Pozdě. Zákon hovoří, že tak měli učinit před začátkem projednávání inkriminovaného bodu programu. Dlužno spravedlivě dodat, že jediný z nich, Milan Šťastný, se zdržel hlasování. Oba zbývající pro „malou domů“ sami zvedli ruce.

Martin Svoboda tedy sám sebe vystavil do pozice recidivisty, proto by pokuta tentokrát byla mastná. Otázkou je, zda se mezi zastupiteli znovu najde někdo, kdo to policistům, s prominutím, práskne.

František Ryneš

Aktualizováno Středa, 19 Září 2012 05:48