Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 19. dubna
S prominutím 19. dubna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 19 Duben 2012 09:55

Totální neinformovanost, úplná ztráta paměti nebo snaha zatloukat. Takovým dojmem působí třebíčský místostarosta Milan Zeibert (Břehy), skautskou přezdívkou „Ježek“. Dvakrát byl na středeční tiskové konferenci města novináři tázán, v obou případech na věci, které má v gesci.

V prvém případě to byla otázka, kam se přestěhuje Dům dětí a mládeže, když pro budovu na Hrádku končí povolení hygieny letos v prosinci. „Neřeknu“, děl lakonicky bývalý skaut. Zřejmě plnil bobříka mlčení, protože nereagoval ani na další pokusy novinářů získat relevantní informaci. Jediné, na co se Ježek zmohl, bylo: „Včas se to dozvíte, ve hře je několik alternativ.“ Ani o těchto alternativách nebyl ochoten říci zhola nic. Pochopitelně to vzbuzuje podezření. Leccos se proslýchá, studie už je podle nezaručených zpráv dávno hotova. Komu chce zase radnice přihrát kšeftík?

 

Ani v druhém případě Milan Zeibert neprokázal informovanost. V Libušině údolí se kácejí stromy ostošest. O jejich počtu ani o množství vytěženého dřeva však místostarosta Zeibert nemá tuchu. Prý jde o běžnou prořezávku, počet je snad do několika desítek. Ostatně o kácení na soukromém pozemku nemůže mít město informace, prořekl se. Tím jen potvrdil, že je mu o věci známo více, než přiznává.

Jenomže o běžnou prořezávku evidentně nejde a kácení na soukromém pozemku také podléhá schválení města. Zmíněná „prořezávka“ se táhne v pruhu podél údolí. Není to snad příprava „průtahu“ Libušákem a Terovským údolím?

Chování místostarosty, který kandidoval za ekologicky orientované Břehy, začíná vadit i spolustraníkům. I v jeho případě, podobně jak to vidíme u Pavla Heřmana, byly předvolební sliby vyměněny za post uvolněného funkcionáře města. Kde zůstaly sliby o otevření radnice lidem, o průzračných výběrových řízeních podle vzoru Semil! Jen samé, s prominutím, žvásty.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:04