Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 4. dubna
S prominutím 4. dubna PDF Tisk Email
Středa, 04 Duben 2012 12:10

Rada města Třebíče se rozhodla darovat odtažená vozidla, ke kterým se nikdo nepřihlásil, firmě Auto ELA. Tato firma totiž v minulosti pro město prováděla odtahovou službu. Radní prý jsou si dobře vědomi toho, že není jasné, komu odtažená auta v této chvíli patří. Nelze je jen tak prohlásit za opuštěný majetek. Město je však přesto darovalo. „Normálně bychom za jejich likvidaci museli zaplatit,“ tvrdil místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč). „Takhle vlastně firmě uhradíme náklady spojené se skladováním vozidel,“ vysvětlil s řádnou dávkou nelogičnosti. Cožpak firma, na rozdíl od města, za likvidaciauto vraků nezaplatí?

Nyní tedy bude odtahy pro město provádět jiný dodavatel. Napříště bude překážející auta odtahovat společnost AHL s.r.o., která vznikla teprve v roce 2010 pod názvem Etnea Truck. Její jedinou majitelkou je bývalá kadeřnice Jana Brabcová.

Na dotaz, proč nebylo vypsáno na tuto službu výběrové řízení, odpověděl Pacal se značnou dávkou neznalosti zákona.

 Město prý firmě nezaplatí za odtahy ani korunu, tak nač výběrové řízení? Je tomu tak proto, že právo inkasovat peníze od majitele odtaženého auta město přeneslo na soukromý subjekt. V zákoně se tomu říká koncesní služba, nechal se Pacal poučit od novinářů. A na tuto službu také mělo město vyhlásit výběrové řízení. Pacal se vymlouval, že se poptali u několika firem a nikdo prý se do odtahů nehrne. Jenomže iHoNem zjistil, že to s tím „nehrnutím se“ nebude tak horké. Problém je v tom, že nebylo výběrové řízení vůbec vyhlášeno, tak se nebylo kam hrnout.

Po skandálu s mobilními operátory jde o druhý poklesek radních v krátké době. Komu to poslouží? Že by šlo opět o malou domů pro nějakou, s prominutím, spřízněnou duši?

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:24