Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 16. října 2009
S prominutím 16. října 2009 PDF Tisk Email
Pátek, 16 Říjen 2009 15:52

Dva kamarádi se dohadovali o svém zdravotním stavu. „Měl bych jít k doktorovi, nějak se necítím dobře,“ říkal jeden. „Ale mám strach,“ dodal. Druhý se podivil. „A z čeho, prosím tě? Lékařská věda pokročila.“ Odpověď byla překvapivá. „O to vůbec nejde. Mám strach, jestli náš doktor neštudoval v Plzni“.

 

Z rozsáhlé aféry kolem doktorů práv z plzeňské fakulty mrazí v zádech. Obávám se, že ještě dávno není skandálům konec. Propojení mafie a politiky v tak gigantickém měřítku zde máme poprvé jako na dlani. Obáváme se, kdy se začne klubat i na jiných fakultách, třeba dokonce jiných studijních oborů. Bože uchraň medicínu!

Propojení zločinců s politiky známe i z Třebíčska. Členem ODS byl recidivista Josef Truhlář, který si (prý poctivě) odseděl víc než dvacet let. Slečně Kafoňkové, tehdejší předsedkyni, zaimponoval. Po odhalení novin „Trubka“ od občanských demokratů odešel. Nahoře to vidí jinak. Proč by jinak předsedovi Mirku Topolánkovi při návštěvě Třebíče nevadilo, že se fotí s ostříleným kriminálníkem? Simona Kafoňková ho před ním asi nevarovala. Nebezpečný se jí zdál redaktor Petr Chňoupek, kandidující za TOP. A tak se mu podívala na zoubek. Jakoby měla, s prominutím, bakaláře z Plzně.
František Ryneš     

Aktualizováno Středa, 21 Říjen 2009 11:18