Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 16. března
S prominutím 16. března PDF Tisk Email
Čtvrtek, 15 Březen 2012 08:11

Nechápu, proč radnice organizuje ankety, když pak na názor občanů kašle. Obyvatelé preferují zkrášlení Karlova náměstí a revitalizaci sídlišť. Vedení radnice však chce dostavět bazén Laguna, který provozují soukromé firmy Yashica a TTS. Investice bratru za 70 miliónů.

Zastupitelé se mají na dnešním jednání vyjádřit právě k investici do Karlova náměstí. Mají schválit tzv. čtvrtou variantu revitalizace. Ta, zjednodušeně řečeno, říká: nebude se kromě kosmetických úprav dělat nic. Důvod? Není potřebných 50 miliónů na komplexnější řešení.

Druhý příklad. Revitalizace sídliště na Hájku, etapa ulice Františka Hrubína, bude značně okleštěna a částečně odsunuta. Tím se ušetří zhruba desítka miliónů. Pracovník radnice, který si nepřál být jmenován, nám potvrdil, že i tato pozastávka je z důvodu dostavby Laguny. Součet obou částek podezření potvrzuje.

Je potřeba šetřit, to chápu. Ale proč vzápětí vyhazovat za něco, co občané mají až na dalších místech svých priorit? A to v době, kdy současná radnice ve dvou letech zatnula do rozpočtu města sekyru 200 miliónů!

Dnes začíná soudní proces, ve kterém se Budišov a Bono Publico domáhají více než 100 miliónů za zmařený projekt opravy zámku v Budišově a v Třebíči. Třebíč od projektu jednostranně odstoupila, prý že to po aféře se starostou Péťou již nejde stihnout. Teď má zaplatit škodu. Milan Šťastný (Břehy) tehdy prohlásil, že Kapucíni by to i přes šibeniční termín hravě zvládli. Žalobci mají dobrou šanci uspět, jestliže dnešní zastupitel a někdejší skaut Milan Šťastný nebude lhát a před soudcem zopakuje svá prohlášení. V opačném případě mu hrozí kromě ztráty cti, s prominutím, i dva roky natvrdo.

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 08:36