Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 4. července
S prominutím 4. července PDF Tisk Email
Pondělí, 04 Červenec 2011 06:27

Říká se, že když dva dělají totéž, není to totéž. Minulé pondělí pobouřil obyvatele třebíčské čtvrti UNESCO nepořádek v proluce vedle Subakova domu. V okolí dvou kontejnerů byly poházeny odpadky, kterým svozová firma evidentně při pátečním svozu nevěnovala pozornost. „Byl jsem na radnici v pondělí. Starosta nebyl, místostarosta také ne. A to byl úřední den!“ láteří Josef Hrubeš, kterému rozhodně není stav pořádku v sousedství lhostejný. Hrubeš šel na radnici i druhý den. Znovu neuspěl. Prý je takových míst po Třebíči hodně, uvedl úředník na omluvu.

Majitel popelnice nebo kontejneru nezaplatí a ESKO-T pak kontejner nevyveze. Jenomže to je turistům i občanům jedno. Obtěžuje je zápach a nepořádek. „Jsou tam dva kontejnery. Jeden patří městu a druhý restauraci Hopr Pub. Tak ať to vyřídí třeba strážníci,“ zamýšlí se Hrubeš. A není sám.

Náprava přišla o den později. To jsme se na místě náhodou potkali s tiskovým mluvčím radnice Ivanem Přibíkem. Jedna telefonická domluva a odpověď („Chlapi jsou tady na obědě tak jim to hned přikážu“). Za pár chvil bylo vše v pořádku.

Ivan Přibík není úředník. Je veden jako správní zaměstnanec, podobně jako třeba uklízečky. Na rozdíl od úředníka však chce věci řešit. Byť je někdy pohodlnější zdůvodnit, proč to nejde. A úředník je právě takový, jak mu to dovolí vedení radnice. Máme o jednoho místostarostu víc. Tak ať ten zodpovědný, s prominutím, hejbne kostrou!

František Ryneš

Aktualizováno Pondělí, 11 Červenec 2011 11:16