Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 30. června
S prominutím 30. června PDF Tisk Email
Čtvrtek, 30 Červen 2011 07:45

Pod tajemníkem svazku obcí Vodovody a kanalizace se houpe židle. Miloš Kokeš nechvalně proslul před pár lety výletem do Londýna na fotbalové utkání první anglické ligy. Policie tehdy vyšetřovala, zda opravdu cestu dvou manažerů ve vodárenství zaplatil podnikatel Outulný. Zdá se, že tomu tak bylo. Stavební firma Outulný dostávala pravidelně od „vodníků“ stavební zakázky v obrovských objemech.

Vodné a stočné je stále dražší a dražší. Podle Závěrečného účtu svazku obcí vodovody a kanalizace se sídlem v Třebíči však svazek vykazuje zisk 41 miliónů. V organizační struktuře je těžké se vyznat. Svazek obcí vlastní pro účely podnikání eseróčko EM-VAK, také se sídlem v Třebíči. Na jihu Moravy zastřešuje podnikání s vodou Vodárenská a.s., kde jsou akcionáři zástupci okresů z Vysočině a jižní Moravy. Ve svazku, v eseróčku i v akciovce zastával klíčové pozice Miloš Mašek.

 A právě jeho „dvorním dodavatelem“ stavebních prací byla firma Outulný. Na okraj. Právě díky trestnímu oznámení, které podal zastupitel Milan Šťastný (Břehy) – jedná se o podezření z korupce – přijde město velmi pravděpodobně o 46 miliónů z dotací na stavbu tělocvičny. Byla-li korupce v městských zakázkách, je logické, že mohla být i ve vodárenství.

Někdejší fotbalový turista Kokeš se na jednání zastupitelstva pokoušel vysvětlit závěrečný účet svazku, který mělo zastupitelstvo schválit. Pomáhala mu účetní Neterdová. Jenomže oba byli velmi špatně připraveni. Nedovedli vysvětlit základní kolonky dokumentu, který sami vytvořili! Tajemník Kokeš byl navíc na některé zastupitele arogantní až vyloženě drzý. S Maškovým člověkem to tedy nevypadá dobře. Oba čelní představitelé města, starosta Pavel Heřman (HZNR!) i jeho první zástupce Pavel Pacal (Pro Třebíč), tajemníka Kokeše grilovali jak selátko na zahradní párty. Zřejmě to byla dělostřelecká příprava na zaslouženého, s prominutím, padáka.

František Ryneš

Aktualizováno Čtvrtek, 07 Červenec 2011 04:38