Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 14. června
S prominutím 14. června PDF Tisk Email
Úterý, 14 Červen 2011 09:01

Rada města Třebíče rozhodla o další investici do sportu. Celkovým nákladem téměř tři čtvrtě miliónu korun (!!!) zaplatí z městské kasy výměnu mantinelů a ochranných sítí na hokejbalovém hříšti HBC Slza. Zakázku zrealizuje firma Linhart z Brandýsu nad Labem o letošních prázdninách, sdělili představitelé města na tiskové konferenci.

O hokejbalu v Třebíči se nedá hovořit jako o masovém sportu. Jeden z hráčů HBC Slza investici komentoval slovy: „To je dobře, že s námi chodí hrát Bambus (Martin Svoboda, Kapucín-VV, pozn. red.). Je člen rady města a tak to snadno prosadil. Jinak bychom se asi načekali…“.

Nic proti podpoře sportu, hokeji a baseballu zvláště. Jak je ovšem zjevné, investice se za nového vedení radnice rozdávají bez systému, někdy na základě osobního zájmu radních.

V době, kdy město hospodaří s deficitním rozpočtem, formálně vyrovnaným jen díky dvousetmilionovému úvěru, jsou zbytné investice na pováženou. Navíc ani tento obří úvěr nemusí stačit. Městu reálně hrozí, že přijde o 40 miliónů dotace na dokončovanou stavbu tělocvičny ZŠ Václavské náměstí, bude muset zaplatit 33 miliónů konkurznímu správci Limy a další až dvě stovky miliónů na odškodnění obchodním řetězcům. Akutní je též náhrada škody společnosti Bono Publico, která chce, zřejmě právem, spolu s Budišovem 110 miliónů. To vše může udělat obrovskou díru do městské kasy. Prapodivné prodeje Kina Morávia, bývalé zdravotní školy a nějakého toho výměníku jsou jen ubohou náplastí v řádu několika málo desítek miliónů.

Jednání radních připomíná situaci na Titaniku. Pod čarou ponoru městské kasy zeje díra jako vrata, ale na palubě tančí a rozdávají dárky. Komu to není jedno, může jen zamáčknout, s prominutím, HBC Slzu.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 21 Červen 2011 06:56