Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 9. května
S prominutím 9. května PDF Tisk Email
Pondělí, 09 Květen 2011 08:51

Poté, co se stal Pavel Heřman starostou, trpí chronickou ztrátou paměti. Ve volebním programu HZNR!, který ze značné části sám koncipoval, slíbil obyvatelům Pocoucova obchvat této opomíjené městské části. Na předvolebním mítinku to na místě samém potvrdil. Pocoucovští se mu za jeho slib odměnili nejlepším volebním výsledkem.

Zastupitelstvo schvaluje jeden návrh změn územního plánu města za druhým. Ale obchvat Pocoucova nikde. Starostu na povolební sklerózu upozornila zastupitelka Marie Rynešová (HZNR!). Heřmana upomínka vyvedla z míry. To se přece u nás dávno nenosí! Volby jsou o vzbuzování nadějí, ne o plnění nějakých „blbých“ slibů.

Jenže úplně přejít veřejně vznesenou výzvu také nejde. A tak Heřman začal diskutovat sám se sebou, proč slib neplní.

Prý před volbami myslel, že na radnici „něco“ je, ale on tam žádný projekt není. Jen malůvka na papíře. Změnu územního plánu může také navrhnout kdokoliv, proč on? Jedna věc je návrh změny, jiná diskuze o konkrétním řešení, projekt a výkup pozemků. Silnice je v majetku kraje, ten odmítá diskuzi o variantách, Třebíč prý neví, co chce. Až tady se Heřman zarazil. V proudu argumentů chytil sám sebe. Ano, Třebíč by konečně měla říci obyvatelům Pocoucova, co pro ně chce udělat. Zatím jim nová radnice sebrala tři milióny na kanalizaci a obchvat dala k ledu. Narovnání silnice, které prosazuje zejména Marie Černá (TND), bude pro pocoucovské znamenat zvýšené ohrožení. Nutně povede ke zvýšení rychlosti aut před obcí i v ní.

A tak Heřman svou řeč na zastupitelstvu zakončil poněkud kocourkovsky. Třebíč chce obojí, obchvat i narovnání zatáček. O iniciaci obchvatu se po jasné otázce zastupitelky – zda to tedy udělá nebo ne – vyjádřil zamlženě. „Já to klidně udělám. Můžeme napsat do územního plánu cokoliv, ale ono se to nezrealizuje. Ano, vezmu si to za své,“ zakončil starosta užvaněný monolog. Uvidíme, jestli to myslel upřímně nebo zda skutek, s prominutím, zase utek.

František Ryneš

Aktualizováno Čtvrtek, 26 Květen 2011 12:57