Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 7. března
S prominutím 7. března PDF Tisk Email
Pondělí, 07 Březen 2011 08:10

Předvolební sliby je nutno plnit. Starý český obyčej však říká, že nejvýše tak částečně. Zvyk našich politiků si vzalo k srdci i nové vedení třebíčské radnice. Třeba Třebíčský zpravodaj.

Opozičník Pavel Heřman (HZNR!) se několikrát veřejně vyslovil k tomuto tématu asi takto:. Je to nehoráznost, aby se rada města jmenovala redakční radou Třebíčského zpravodaje. Vždyť má katastrofální úroveň. Pouze si tam tahají triko domnělými úspěchy, politici jen pózují před objektivem aby se zviditelnili. Třebíčský zpravodaj navíc vůbec nepotřebujeme. Zrušit (dva pokusy)!

Jinak to viděla tehdejší koalice. Opět parafrázuji: Zpravodaj je potřeba, musíme umět voličům vysvětlit, že na radnici nespíme. Máme kladné ohlasy na jeho úroveň. A vůbec, máte smůlu, tady rozhodujeme my.

 Opozice si s koalicí po volbách prohodila pozice. A ejhle, nynější koalice si rychle osvojila názory svých předchůdců. Nejenže zpravodaj nezrušila (prý to nedovolí „neprůstřelná“ smlouva se zhotovitelem, firmou Yashica), ale i ona hovoří o jeho užitečnosti. Má samozřejmě pravdu. Pro koho je však užitečný? Pro občany nikoliv.Ty stojí zpravodaj milión ročně z jejich daní. To rada města potřebuje „vládní vlnku“. Přitom informace o událostech a program kulturních akcí a rovněž do všech schránek zprostředkovávají zcela zdarma Třebíčské noviny, vydávané privátním subjektem.

A tak se namísto bývalých představitelů v Třebíčském zpravodaji zviditelňují ti současní. A jak je to s redakční radou? Redakční (a současně městská) rada měla za Maška šest členů, předsedal starosta Ivo Uher (ODS, tehdy zvolený KSČM). Nyní předsedá radní Jaromíra Hanáčková, pak dva kapucíni Martin Svoboda (Kapucín-VV) a Petr Škarabela (Kapucín-HZNR!) a místostarosta Milan Zeibert (Břehy, spřízněné s Kapucíny). Nepřekvapuje, že nemůže chybět sběratelka funkcí a prebend Marie Černá (TMD). Koalici zastupuje ještě Irena Hejzlarová (TOP 09). Celkem jsou tedy členy redakční rady čtyři radní města. Opoziční štafáž obstarává jediný člen, socialista Radim Švejda.

Uvidíme, zda na podzim, až vyprší smlouva s Yashicou, město zpravodaj v souladu s předvolebními sliby zruší. Osobně o tom dosti silně pochybuji. Ledaže by si politici nedělali, s prominutím, z huby trhací kalendář.

František Ryneš 

Aktualizováno Pondělí, 21 Březen 2011 07:30