Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 11. února
S prominutím 11. února PDF Tisk Email
Pátek, 11 Únor 2011 06:33

Odsun pivních slavností z Karlova náměstí nejen že vyvolal emoce u milovníků „rezavé vody“, ale především řadu otazníků. Čím bylo vedeno rozhodnutí rady? Byla to opravdu péče o veřejný pořádek, snaha o nerušený průchod posluchačů vážné hudby do kostela sv. Martina, ochrana nezletilých ratolestí před ďáblem alkoholem a občanů před hlukem kapel středního proudu? Nejedná se o obyčejný konkurenční boj dvou komerčních podniků, které mají velmi podobné publikum?

Tím konkurenčním podnikem je festival Zámostí. Koná se týden po „pivkách“. A to je problém pro Zámostí. Hlavními pořadateli jsou lidé kolem firmy Kapucín. Právě „kapucíni“ v městské radě škubou za nitky, a to je problém pro pivaře. Podezření z nekalých praktik je silné.

 

Festival Zámostí se nekoná na hlavním náměstí. Podzámecká niva však nechrání klidný spánek řady Třebíčanů. Dunivé zvuky je slyšet o inkriminovaném víkendu široko daleko do pozdních nočních, či spíše ranních, hodin. O konzumaci alkoholu mladistvými na Zámostí se dá říci přesně totéž co na Pivních slavnostech. Navíc prý očití svědkové byli v šoku z požívání i dalších návykových látek.

Mým šálkem kávy nejsou Slavnosti piva ani festival Zámostí. Jsem tolerantním nekonzumentem této, alespoň podle starosty Heřmana (HZNR!), poněkud pokleslé kultury. Jen se divím restrikcím vůči agentuře D.A.N. Produktion. Rozhodnutí rady města nepůjčit náměstí. Zákazu užití Podzámecké nivy tři týdny před a tři týdny po Zámostí. Zablokování zimního stadiónu o pivním víkendu Martinem „Bambusem“ Svobodou (Kapucín-VV), byť bylo zřejmě pod tlakem veřejnosti posléze uvolněno. Bojím se, že i nové vedení radnice začíná válcovat všechny, kdo mu nejdou, s prominutím, na dlaň.

František Ryneš               

Aktualizováno Pondělí, 21 Únor 2011 10:34