Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 2. února
S prominutím 2. února PDF Tisk Email
Středa, 02 Únor 2011 09:49

Soudruzi už zase ruší gymnázia. Jen ti dříve narození pamatují dobu, kdy představitelé zločinecké organizace KSČ vytáhli do boje proti inteligenci. První na řadě v jejich koniášovském tažení byla víceletá gymnázia. Důvod? Vychovávají prý elitu. A to byl v době extrémního rovnostářství nejtěžší hřích.

Soudruzi socialisti jdou v jejich šlépějích. Kraj, který je v rukou ČSSD, vydal prohlášení, ve kterém avizuje nekoncepční slučování středních škol a zejména masové rušení osmiletých gymnázií. Když jsem si tuto směrnici přečetl, zamrazilo mne. Gymnázia poskytují vzdělání pro pouhá tři procenta (!) populace a z nich prý vychovávají elitu. Ano, to jsou právě ta tři procenta nadaných dětí, které baží po vědomostech a tudíž po kvalitním vzdělávání, které chtějí studovat na vysoké škole. To jsou ta tři procenta, ze kterých kvalitní škola vychová špičkové vědce, lékaře, právníky, manažery a další elitní specialisty, bez kterých se rozvinutá společnost nemůže obejít. A to je i pro dnešní soudruhy těžký hřích.

Demografická křivka signalizuje slabší ročníky adeptů středoškolského vzdělání. Školství svou nabídkou zaostává za požadavky praxe. Úroveň znalostí studentů klesá neuvěřitelným tempem. Je jasné, že se s tím něco musí dělat. To „něco“ je zvýšení úrovně pro ty nejnadanější. Ti totiž budou za krátký čas představovat duševní poklad našeho národa. Čím lépe bude připravena tato elita, tím lépe se bude mít celá naše společnost. Právě osmiletá gymnázia jsou základním kamenem kvalitního vzdělávání. Soudruzi, vzpamatujte se! Lenin, Gottwald Brežněv i Husák jsou už dávno, s prominutím, v pr…opadlišti dějin.

František Ryneš     

Aktualizováno Pondělí, 14 Únor 2011 10:00