Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 20. ledna
S prominutím 20. ledna PDF Tisk Email
Čtvrtek, 20 Leden 2011 09:49

Třebíčská radnice připomíná proslulý bermudský trojúhelník. Mizí zde věci. Přesněji řečeno dokumenty. Není to tak dávno, kdy starosta Heřman (HZNR!) tvrdil novinářům, že nemohou dohledat nájemní smlouvy. Právě ty smlouvy, které jsou nemravné a navíc pro město nevýhodné. Na jednání včerejší rozšířené rady města se hledal další nezvěstný dokument. „Břečkova“ studie o současném stavu a budoucí racionalizaci městské autobusové dopravy, zpracovaná renomovanou firmou za několik set tisíc. Vedoucí oddělení Ivana Cahová (KDU-ČSL) předstírala místostarostovi Pavlu Svobodovi (TOP 09), že o ničem takovém neví a přiznala pouze neaktuální studii o několik let starší.

Zmíněné jednání rozšířené rady města se zabývalo právě městskou dopravou. Proběhly dokonce prezentace současného provozovatele TRADO Mad, firmy Tredos a poněkud překvapivě i společnosti TEDOM, která prý o vstupu do městské dopravy také uvažuje. K této společnosti a jejím aktivitám se vrátím někdy později.
Ale zpět ke zmizení studie. Tajemník města Milan Hamerník na místě provedl šetření zvýšeným hlasem. A ejhle, úspěch. Studii údajně předal jeden z úředníků oddělení dopravy bývalému lidoveckému místostarostovi Janu Karasovi. Že by bez vědomí své nadřízené Cahové? To asi těžko.

O dosti nadstandardních vztazích mezi bývalým místostarostou a jemu podřízenou vedoucí se obecně ví. Že by odtud přišlo to bermudské tornádo? V každém případě byli zastupitelé ochuzeni o důležité informace a nový místostarosta Pavel Svoboda postaven do role, s prominutím, Neználka.

František Ryneš

Aktualizováno Čtvrtek, 03 Únor 2011 10:04