Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 27. prosince
S prominutím 27. prosince PDF Tisk Email
Pondělí, 27 Prosinec 2010 13:20

Místní sdružení ODS v Třebíči mělo v pondělí před Vánocemi sněm. Hodnotil se výsledek komunálních voleb. Očekávalo se převolení rady vzhledem k tomu, že volby dopadly pro občanské demokraty katastrofálně. Zatímco minule obdrželi šest mandátů, letos pouhé dva.

Předseda Ivo Uher a jeho milenka Simona Kafoňková spolu se Stanislavem Mastným jsou vnímáni jako hlavní architekti neúspěchu. Logickým důsledkem by bylo odstoupení staré rady a volba nové. Nic z toho se však nekonalo. V třebíčské ODS neúspěch neznamená vyvození osobní odpovědnosti. Ba právě naopak. Je třeba najít viníka, nejlépe mimo ODS. Tím se také nesla obrana Ivo Uhra.

 Naopak Stanislav Mastný si podle některých delegátů sněmu začíná uvědomovat, že takto občanští demokraté v Třebíči brzy skončí. Jenomže toto „obrácení Ferdyše Pištory“ má účelové pozadí. Za necelé dva roky budou senátní volby. Mastný by se rád pokusil o nemožné. Vyhodit ze sedla Vítězslava Jonáše a stát se senátorem.

Sněm ukázal, že „levá“ ODS má členskou základnu pevně pod kontrolou. Členové totiž nepřišli. Jeden z přítomných odhadl účast na dvanáct, druhý na dvacet. Sněm nebyl schopný usnášení. A tak si Uher může na dva měsíce oddechnout. A bát se února. To už bude muset dát, s prominutím, hlavu na špalek

František Ryneš 

Aktualizováno Úterý, 18 Leden 2011 10:16