Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Sloupky S prominutím 9. prosince
S prominutím 9. prosince PDF Tisk Email
Čtvrtek, 09 Prosinec 2010 13:35

Co je prioritou nového vedení Třebíče? Měsíc po volbách a po několika velmi diskutabilních rozhodnutích rady města nastala správná chvíle k nastolení této otázky. Starosta Pavel Heřman (HZNR!) na tiskovce odpověděl vyhýbavě, až zamlženě.

Předvolební priorita – prověření nemravně dlouhodobých nájemních smluv – není již prioritou. Dobrá zpráva pro přátele minulého vedení. Prioritou je naopak sestavení rozpočtu. Pracuje se na organizačních změnách (pak že čistky nebudou). Dále prý se nová rada seznamuje se stávajícími projekty a resorty. A pak, po volbách se zájemci o audienci jen valí, takže nový starosta uvažuje o redukci času, věnovaného na absolvování návštěv.

V čem tedy tkví ona proklamovaná „otevřená radnice“? Úřední dny byly zachovány (v Budějovicích je starosta zrušil již před čtyřmi roky). A další žrout času. Připravuje se zasedání zastupitelstva! Ale nebojte se, do konce roku bude vydáno programové prohlášení rady. To, kterého se občané nedočkali na ustavujícím zasedání a které nahradilo pár obecných frází typu: chci být starostou všech občanů.

Ještě že byl po ruce první místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč). Ten již zasvěceněji vysvětlil důvody, proč se kostlivci zatím nevytáhli ze skříní. Prý je nemůžou najít! Smlouvy nejsou soustředěny na jednom místě a v jejich uložení nebyl dosud zaveden systém. Úmysl? Třeba jen Maškova a Uhrova neschopnost. Pacal slíbil, že i na kostlivce dojde. Uvidíme, jak se radnice zachová třeba v kauze Vídeňský rybník. Na radnici spekulují, že to půjde do vytracena. Nevznikla snad kauza s pachutí korupce za místostarostování jednoho z členů současné koalice? Snad alespoň budoucí městské zakázky zprůhlední. Dá-li Bůh a, s prominutím, kapucíni.

František Ryneš     

Aktualizováno Úterý, 21 Prosinec 2010 16:12