Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře S prominutím 21. června
S prominutím 21. června PDF Tisk Email
Pondělí, 21 Červen 2021 00:00

Bude Třebíč opět v televizi?

Na čtvrtečním jednání zastupitelstva Třebíče se objevila trojice reportérů ČT. Reportéři ČT nenatáčeli v Třebíči poprvé. Seriál reportáží Davida Macháčka o drsných poměrech ve městě dávali v televizi už v roce 2008 a pořad dostal první cenu v soutěži dokumentů v Jihlavě. Kameraman Roman Šantúr byl tehdy dokonce inzultován ex-starostou Maškem, za což byl pořádkovou komisí odsouzen.

Zdá se, že v Třebíči je stále co pranýřovat. Pravda, stávající politici již nefackují novináře, nehážou je do Jihlavky, ale nepravosti ve výběrových řízeních i v obsazování funkcí spolustraníky zůstávají. Co vzbudilo pozornost lidí Marka Wolnera?

 

Je to výběrové řízení na MAD, za které byla radnice „oceněna“ milionovou pokutou? Nebo tendr na revitalizaci Karlova náměstí, krý byl, alespoň podle zlých jazyků, vypsán kvůli horkovodu místního oligarchy? To tak zajímá specializovaný policejní útvar, že už si byl na radnici vyžádat dokumenty. Nebo snad černá stavba k pozemkům firmy Richarda Horkého, který kritizuje opozice? Asi starostovi a radě moc vadí, když bod nepustili na zastupitelstvu do programu. Možná se někdo napakoval při pokácení a prodeji vzrostlých dubů, borovic a modřínů na Hrádku? Nebo jim připadá podezřelý střet zájmů zastupitele Klímy při výběru dodavatele semaforů?

Všechny případy budeme sledovat a čtenáře s vývojem seznámíme.

František Ryneš

Aktualizováno Pátek, 18 Červen 2021 12:00