Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře S prominutím 31. května
S prominutím 31. května PDF Tisk Email
Pondělí, 31 Květen 2021 07:32

Výběrko

Koncem minulého týdne uběhl termín přihlášek na pozici ředitele Městského kulturního střediska. Důvodem je, že Jaromíra Hanáčková, podle sdělení starosty Pavla Pacala, odchází do důchodu.

Když jsme se začali touto problematikou zabývat, zjistili jsme, že současná ředitelka Hanáčková může odejít leda tak do předčasného důchodu.To vzbudilo podezření. Od vždy dobře informovaného zdroje z radnice jsme se dozvěděli, že paní ředitelka v MKS zůstane, ale na nižší pozici. Proč tedy takévé tanečky?

Od stejného zdroje máme informaci, že si už Jaromíra Hanáčková našla nástupkyni. Má jí být Pavlína Štěrbová, která dříve působila ve firmě Yashica. V kultuře tedy nemá nějakou velkou praxi, ale konexemi vládne. Ostatně, měla by za zády Hanáčkovou, která má praxe dost a dost, dokonce i z kultury v Moravských Budějovicích. Její tamní nástupce pan Kovář by mohl vyprávět. „Hanáčková asi počítá s tím, že bude zezadu tahat za nitky, nic se nezmění, vliv a plat jí zůstane a nebude mít odpovědnost“, sdělil nám náš důvěryhodný zdroj.

Právě tam je možná jádro pudla. Podepisování smluv a jiných dokumentů je vždy spojeno s určitým rizikem. I když je v organizaci vše v pořádku. Ale což když není? Dokáže to nová nezkušená ředitelka odhalit?

Do výběrového řízení se přihlásil rovný tucet zájemců. Jsou mezi nimi i zajímavá jména. Namátkou - třeba Iveta Ondráčková, kterou radnice propustila oficiálně pro nadbytečnost, neoficiálně kvůli možnému úniku informací z úřadu. Nebo sekretářka starosty. Ta spíš dělá „křoví“, kdyby se něco zvrtlo. Ani další kandidáti nejsou bez zajímavosti.

Uvidíme, jak výběr dopadne. Jestli tak, jak si špitají vrabci na radničních střechách, potom bude dobré sledovat, jestli nevypadnou ze skříní na MKS nějací kostlivci. Ale možná je vše v pořádku, výběr proběhne férově a zvítězí nejkvalitnější adept.

František Ryneš