Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Všichni můžeme spolupracovat!
Všichni můžeme spolupracovat! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 19 Březen 2020 08:00

V této, pro nás všechny, těžké době se mi tento příspěvek nepíše vůbec lehce.

Chápu, že tato situace je nelehká i pro vedení města. I proto jsme navrhli radním změnu v MHD, která byla akceptovaná. Ze stejného důvodu jsem všem zastupitelům zaslala mail s návrhem na větší spolupráci, která by vedla ke zlepšení situace. Ať už to byla žádost o větší informovanost obyvatel či doručení roušek do každé rodiny. Sami jsme se snažili o osvětu, zajišťování roušek, někteří z nás roušky šijí a rozdávají. Sama se zajímám o tzv. domy se zvláštním určením, kde žijí senioři a handicapovaní, a jsem s nimi ve spojení.

I proto jsem dnes telefonovala místostarostovi Miloši Hrůzovi, jenž má ve své gesci sociální oblast. Na Koutkové ulici má také své centrum Charita, kam přichází klienti pro materiální pomůcky a mohou být v tuto dobu v určitých případech pro seniory možným zdravotním ohrožením. I toto je třeba řešit. Co mi ale hodně vadilo, byl dnešní den, kdy byly lidem rozdávány roušky na náměstí před radnicí. I když policie udržovala mezi lidmi rozestupy, tak takové srocení davu není vůbec ideální. Prvotní myšlenka byla dobrá, ale provedení bylo naprostým fiaskem.

 

Vedení města od stejného scénáře zítra odstoupilo, ale i tak bych navrhovala, aby roušky byly doručeny prvně lidem do tzv. domů se zvláštním určením a všem seniorům nad 65 let. Tato nejrizikovější skupina je potřeba zaopatřit co nejdříve. Nesouhlasíme s tím, že by to pro město bylo nereálné. I kdyby nemělo možnost vlastními silami toto udělat, tak může oslovit dobrovolníky. A hlavně si myslíme, že můžeme všichni spolupracovat a předejít těmto událostem.

Blanka Kutinová, zastupitelka za TO!

 

Aktualizováno Čtvrtek, 19 Březen 2020 08:25