Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Jdou peníze města do mládeže Horácké Slavie?
Jdou peníze města do mládeže Horácké Slavie? PDF Tisk Email
Úterý, 04 Únor 2020 08:16

Pirátský zastupitel Stanislav Neuman: "SK Horácká Slavia Třebíč dostává (od města) 55 % celkového rozpočtu na sportovní činnost v Třebíči, to je 10,11 mil. Kč a k tomu na provoz dalších 6,6 mil. Kč.

Předseda klubu, Ing. Martin Svoboda, při rozpravě k rozpočtu řekl, že má 400 registrovaných dětí, což je hloupost. Při součtu všech mladých hokejistů, kteří jsou na soupiskách od první třídy po juniory, se dostaneme k číslu 220. Ale někteří jsou napsaní dvakrát a nebo již nejsou členi. Reálné číslo mladých členů je 150. Už jenom tohle stojí za pozornost. Předseda spolku, který čerpá takovou velkorysou podporu od města, musí přece vědět, kolik má dětí v klubu.

Je zde však ještě jedna námitka. Podpora oficiálně směřuje na mládež, což dle mnoha dobře informovaných lidí zkrátka není pravda! Příspěvky, které jdou na mládež, jak mi potvrdili bývalí hráči, vyčerpá z 90 % A mužstvo To odpovídá názoru pana Svobody: stejně nám ty nejlepší v patnácti seberou a nemáme nic. To není nic jiného, než jeho alibismus.

Já si myslím, že příspěvky od města jdou prioritně na mládež a provoz stadionu a nemají se vyčerpat na A mužstvo. Od toho se odráží sportovní úroveň A mužstva, kde nastupují maximálně 1-2 odchovanci a chybí koncepce rozvoje mládeže. Pokud je tedy rozdělení peněz politické rozhodnutí a HS dostává třetinu rozpočtu klubu od města, tak bych ze strany města uvítal kontrolu spolku SK Horácká Slavia. Například tím, že město bude členem spolku a bude mít kontrolu a ohlídá se, že peníze na mládež jdou na mládež a ne jinak. Mimo jiné - jediné, co děti dostanou od klubu, jsou štulpny na dvě sezóny. A to je za tolik miliónů trochu málo anebo jsou ty štulpny ze zlata. A věcí na zamyšlenou ohledně třebíčského hokeje je - bohužel - daleko víc. Na okraj: Ve spolku HS jsou pouze pan Čapek a pan Svoboda a každý jedná a podepisuje se samostatně.

Atmosféra v klubu je špatná - klub opouštějí mladí hráči, nespokojení jsou rodiče a velké výhrady k fungování HS Třebíč mají i bývalí, často vynikající hráči a trenéři, kteří svoje další hokejové aktivity realizují raději jinde. Přitom jsou to často třebíčští patrioti, budu jmenovat pouze bratry Eraty, kteří by Třebíč nikdy neopustili, kdyby k tomu neměli pádný důvod."

Stanislav Neuman