Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Šlendrián se opakuje
Šlendrián se opakuje PDF Tisk Email
Neděle, 13 Říjen 2019 00:00

Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. Pořekadlo, které se prý má dodržovat. U úředníků to ovšem neplatí. Jistě máte na paměti před několika roky povedenou opravu silnice Třebíč – Vladislav. Několik týdnů zavřená silnice, komplikace pro tisíce řidičů, ale s myšlenkou, že po otevření se bude jezdit po krásné silnici. Jaké bylo překvapení, když řidiči místo po dvou kilometrech nového „koberce“ jeli jen po třech čtvrtinách a cca. 500 m zůstalo neopraveno. Tenkrát se mluvilo o tom, že došly peníze. Je možné, že se jednalo o rychlost tempa a termín uzávěry, jak jsme si na opravách zvykli.

A stejné je to i dnes. Nesmyslná kompletní uzávěra úseku Trnava – křižovatka Nárameč skončila na den přesně. Řidiči se radovali, že pojedou po novém a skončí výtluk tlumičů na tankodromu před křižovatkou. No a jaké překvapení, opakuje se šlendrián z Vladislavi! Oprava úseku končí přesně tam, kde začíná nejhorší úsek silnice! A to i přesto, že radnice ubezpečovala, citujeme z webu trebic.cz: „Odbor dopravy a komunálních služeb Městského úřadu v Třebíči informuje řidiče o připravované uzavírce silnice č. II/360 směrem na Velké Meziříčí. Kraj Vysočina bude opravovat úsek silnice mezi Pocoucovem a křižovatkou se silnicí směrem na Nárameč.“  Opravil se tedy úsek, který byl kolaudován jako úplně nový před patnácti lety! Takto kvalitně se zde staví silnice, že je potřeba je opravit po patnácti letech!

Ale to je pořád stejná písnička, nikdo za nic nemůže. Nikdo nenese odpovědnost! Ani pan Kratina, ani pan Malý, kteří zasedají v Krajské dopravní komisi, pan Kratina ji dokonce vede.  Ale co, příští rok to zavřeme znovu, uděláme řidičům další nesmyslné objížďky a my shrábneme odměny! A co na to opozice, která je stále neviditelnější? Jak říkala Kelišová: „ Velebnosti, chce se mi blejt!“

Jan Zeman