Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Ověřeno: život v Třebíči není kvalitní
Ověřeno: život v Třebíči není kvalitní PDF Tisk Email
Úterý, 13 Srpen 2019 09:15

Třebíčští radní se rádi chlubí, jakých výsledků dosahuje Třebíč v různých soutěžích a anketách. Často jde přitom o akce, které si město samo zaplatí, např. raiting. Jsou však i objektivní nezávislá hodnocení. S jedním srovnáním přišel i web Obce v datech. A jak jsme dopadli? Příměr „jak sedláci u Chlumce“ není mimo mísu.

 

Podle webu Obce v datech se město Třebíč umístilo na 141. místě z 206 hodnocených obcí z hlediska kvality života!!! Přesvěčte se sami:

 

Kde Třebíč nejvíc bota tlačí?

 

nedostatečný počet pracovních nabídek

nedostupnost bytů a stěhování mladých

nedostatečný praktických a dětských lékařů a lékáren
nekoncepční vlaková spojení
značný úbytek obyvatelstva

mizerné služby
nízká kvalita středních škol, málo bankomatů, nákupních možností


Zdá se, že kvalita života občanů vedení radnice nepálí. Nesmyslné načasování dopravních uzavírek, které není koordinováno s Krajem Vysočina, jde na vrub starosty Pavla Pacala, místohejtmana kraje. Ve volební kampani sliboval, že Třebíč bude v Jihlavě slyšet. Nedostatek bytů zavinili developeři, kteří skupují stavební místa a drží je snad pro výstavbu bytů v souvislosti s dostavbou EDU. Snad nejdražší MAD v republice též ke spokojenosti občanů nepřispěje. Podezřelou vstřícnost vůči „teplobaronovi“ Richardu Horkému nepřímo potvrdil i okresní a krajský soud, když dal za pravdu lídru opozice Jaromíru Barákovi a zamítl Horkého žalobu za tento výrok.

Pokračovat by šlo dlouhou dobu. A nebyl by to výčet radostný.

 

František Ryneš

 

Aktualizováno Úterý, 13 Srpen 2019 09:36