Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Stojí za to tady žít?
Stojí za to tady žít? PDF Tisk Email
Pátek, 21 Prosinec 2018 10:33

Blanka Kutinová je zastupitelkou za hnutí Třebíč občanům. Za hnutí, které v Třebíči vyhrálo volby, za hnutí, jehož lídr Jaromír Barák obdržel s odstupem nejvíce preferenčních hlasů. Přesto ho radniční koalice nezvolila ani do jednoho ze svých výborů, kontrolního ani finančního. V článcích v regionálním tisku Baráka dehonestovali současný starosta Pavel Pacal (Pro TR, dříve ODS) i bývalý starosta Pavel Janata (KDU-ČSL). Dali tak jasný signál veřejnosti, že do Barákovců se může kopat. A zdá se, že někdo uposlechl….

Blanka Kutinová našla v poštovní schránce papír s kopií článku Pavla Pacala, doplněný vulgárním nápisem a s výhrůžkou smrti oběšením. Protože výhrůžky jsou napsané na papíru s kopií článku starosty Pavla Pacala, je možné se domnívat, že souvisí s výkonem její funkce v zastupitelstvu.

A co na to Blanka Kutinová? „Je mi líto, že tohle tady mám. Není mi ani jedno, že jsem musela na policii. Policie by měla řešit jiné věci. Ale tady nejde jenom o mne. Já jdu se svojí kůží na trh a čekám, že to udělá každý. I ten, co se mnou nesouhlasí. Má na to každý právo. Ale proč má můj muž a mé dcery nacházet ve schránce tohle?! A jen tak mimochodem.... Tohleto mne opravdu neumlčí.“

Pochopitelně nález nahlásila policii. Uvidíme, co vyšetří. Jsem optimista, přesto se domnívám, že nic, že bude případ odložen s obligátním odůvodněním: „Pachatele se nepodařilo vypátrat.“

Vzpomněl jsem si na dobu před několika lety, kdy jsem dostával řadu sms zpráv a mailů s podobnými výhrůžkami. Vždy jsem se obrátil na policii a vždy to skončilo stejně, odložením. A to i po stížnostech na inspekci. Nechali to dojít až ke střelbě do oken, celkem v pěti případech, a nakonec k napadení „bouchači“, kteří mne zbili a hodili do řeky. Dopadne to tentokrát jinak?

Starosta Pavel Pacal se od útoku na opoziční zastupitelku distancoval. „Takové metody nepatří do slušné společnosti“, nechal se slyšet. Jenomže v době, kdy útoky na mou osobu organizoval člen ODS Josef Truhlář (kriminálník v podsvětí přezdívaný Trubka) byl Pavel Pacal také členem této strany. Proč tehdy mlčel?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

František Ryneš

Aktualizováno Neděle, 23 Prosinec 2018 08:17