Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Glosa kompetenční
Glosa kompetenční PDF Tisk Email
Středa, 10 Květen 2017 08:21

A opět se to svede na Kraj?

Pokud se něco v poslední době v Třebíči opravuje, což způsobuje nemalé obtíže v dopravě, úředníci  města oponují: „My za nic nemůžeme, to kraj!“ Ať šlo o opravu Podklášterského mostu (křižovatku ale opravovalo a zfušovalo Město Třebíč), nebo nyní Bráfovy třídy. Obyvatelé vyčítají, že se opravy protahují a špatně plánují. Např. v objízdné trase okolo zimního stadiónu se provádí další práce a ulice je zúžena ze tří do dvou pruhů!

Nyní se uzavřelo parkoviště na Otmarově ulici. Poslední neplacené místo pro návštěvníky centra. A také pro obyvatele Bráfovy třídy a okolí. Ti obdrželi parkovací karty na parkoviště za zimním stadiónem. Bohužel, kapacita parkoviště je výrazně menší, než kolik bylo vydáno karet. To ale úředníky netrápí. Obyvatelé tedy zabrali další volná místa právě na Otmarově, nebo v okolních ulicích Bráfovy a také na parkovišti u nemocnice. No ale na Otmarce mají smůlu. Město Třebíč zde chce vybudovat parkovací dům. Chvályhodné. Ale proč se průzkumové práce nedělaly před uzávěrou Bráfovy?

Obyvatelé nechápou, jak může úředník takto špatně naplánovat akce. Znemožní tím nejen parkování domácím, ale i návštěvníkům nemocnice, neboť někde se přece parkovat musí! A protože se jedná o akci Města Třebíč, odpovědná hlava by se měla najít zde. Nebo se to opět hodí na kraj? Tam si nikdo stěžovat nepojede, že?

Jan Zeman