Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Glosa inventarizační
Glosa inventarizační PDF Tisk Email
Čtvrtek, 26 Leden 2017 08:41

Co všechno úředníci nenajdou…

Každý z nás asi zná práci inventarizačních komisí. Dobrodružné hledání ve stozích dokumentů, srovnávání se skutečným stavem, dohledávání chybějících prkotin, které časové náročnosti práce vůbec neodpovídají. A tak si komise svou práci často ulehčují tím, že jen otrocky opisují zápisy svých předchůdců. Někdy však dojde k překvapení.

Na třebíčské radnici našli přebytek! A ne zrovna malý. Celkem 1 milión a 2 300 korun. Menší část jde za dobře placeným radním Pavlem Heřmanem. Jemu svěřený psí útulek vykazoval velký chaos v evidenci, podle Heřmana ještě z dob Petra Ondráčka. Ale není to už trochu dávná historie, aby se na ni Heřman mohl vymlouvat?

Přebývající milión představuje závažnější problém. Kde se vzal? Světe div se. Radnice vlastní most k plovárně na Polance. Jak to, že o tom nikdo nevěděl? Nejedná se přece o novostavbu, ale záležitost starou hodně desítek let. Šéf majetkoprávního odboru Pavel Kraus se musí pořádně chytit za nos. A také bývalý místostarosta Pavel Pacal, kterému resort majetku do krajských voleb patřil. Jak vedení radnice „odmění“ viníky?

Záležitost s inventarizačním rozdílem by byla úsměvná, kdyby nesignalizovala velký radniční šlendrián. A zdá se, že se nejedná o ojedinělý případ. Nejsem sám, kdo má podezření, že nedávno radnice zakoupila za více než čtyři milióny pozemky, které byly zřejmě jejím vlastnictvím! Ale o tom příště.

František Ryneš