Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Změna návštěvního řádu zimního stadionu
Změna návštěvního řádu zimního stadionu PDF Tisk Email
Středa, 26 Říjen 2016 07:05

V minulých dnech se sešli zástupci Města Třebíč, Policie ČR a SK Horácká Slavia Třebíč. Jednalo se o bezpečnosti při zápasech hokejistů Horácké Slavie Třebíč. Také v návaznosti na celoevropské bezpečnostní opatření vydali zástupci klubu nový návštěvní řád. Ihned po zveřejnění některých novinek nejde toto rozhodnutí nekomentovat.

Dva ze tří hlavních bodů je potřeba dodržovat. Jde zejména o vnášení pyrotechniky na stadion. Pořadatelská služba by měla být důsledná a případné viníky ihned vyvést a pokuta by měla být několik tisíc korun, možná i deset. Pouhých 500 korun nic neřeší, fanoušci jsou schopni se na takovéto směšné pokuty složit, jen ať mají legraci.

Druhý bod nemá s bezpečností situací nic společného, ale rozhodně nulová tolerance močení mimo stadion je opět správná. O přestávce to v přilehlém parku vypadalo jako na veřejných záchodech! Pro kolemjdoucí opravdu pěkný pohled!

 

Polemiku vyvolává bod – Zákaz vnášení batohů a tašek. Chápeme, že se tím dá účinněji zamezit vnášení pyrotechniky, ale všichni vědí, že v taškách se stejně nenosí. Na to jsou na těle jiná místa! Možná to vede k tomu, aby si lidé nenosili svoje občerstvení, což se stávalo. Na hokej chodí ve špičce 3000 diváků, většinou okolo tisíce. Není problém tašky a batohy prohlédnout. V Praze do O2 arény chodí až 18000 diváků a zákaz batohů či tašek není, stačí to prohlédnout! Tak proč v Třebíči? Co mají dělat fanoušci, kteří přijedou na hokej z okolních obcí, fanoušci soupeře, kteří mohou využít prohlídky města před zápasem? To musí přijet bez osobních věcí, které třeba potřebují! Např. léky, pití pro pitný režim, čtení na cestu, další vrstvu oblečení… Zřídí pro ně Město Třebíč úschovnu? Sám klub inzeruje na stránkách, že na stadiónu nikoli! Tento bod je trochu mimo reálné dění. Nebo chtějí přijít o další diváky?

Jan Zeman

 

Aktualizováno Středa, 26 Říjen 2016 07:27