Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Dnes k volbám!
Dnes k volbám! PDF Tisk Email
Pátek, 07 Říjen 2016 00:00

Po čtyřech letech jsme zváni k volbám do krajského zastupitelstva. V pátek 7. a v sobotu 8. října se otevřou volební místnosti na obvyklých místech v Třebíči. V pátek mezi 14. a 22. hodinou a v sobotu v rozmezí od 8 do 14 hodin mohou občané uplatnit své volební právo. O jejich přízeň se uchází kandidáti na jednadvaceti kandidátkách politických stran a hnutí. Jen několik z nich však má šanci do zastupitelstva proniknout. Bude se jednat o kandidátky, které disponují dostatečným počtem adeptů a obsadí všechna nebo téměř všechna místa na volebním lístku.

Volební kampaň letos poznamenaly korupční skandály. V Jihlavě byli obviněni někteří radní kvůli údajně předražené zakázce na nákup sypačů. Jak je již tradicí, ani Třebíč nezůstala pozadu. Radní zde čelí trestnímu oznámení hned několika oznamovatelů kvůli zřejmě předražené zakázce na provoz Městské autobusové dopravy. Uvidíme, jak jim to voliči spočítají.

Třebíčským občanům není co závidět. Jako šafránu je mezi kandidáty z našeho města těch, kteří si důvěru opravdu zaslouží. Stačí se podívat na nesmyslné investice do nepotřebných staveb, jako je třeba kruhový objezd v Borovině, drahá dostavba Laguny, úprava veřejného prostranství v bývalém BOPO a podobně. To by určitě předváděli i na krajské úrovni.

Ani sázka na změnu nemusí vyjít. Vzpomeňme „odvolení“ šaškovsko – mastného vedení naší radnice. Vždyť packalovské vedení se chová úplně stejně.

Ale rezignace na účast ve volbách není na místě. Každý, kdo to myslí s Třebíčí dobře, má se o změnu na kraji alespoň pokusit.

Blíže o volbách na následující webové stránce.

http://www.trebic.cz/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=16973&id_dokumenty=29297

František Ryneš