Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Glosa autobusová
Glosa autobusová PDF Tisk Email
Pondělí, 27 Červen 2016 06:36

Nový terminál nemá povolení hygieny

Není to dávno, co nový autobusový terminál u vlakového nádraží získal prestižní cenu Stavba Vysočiny. Jenomže vykazuje řadu nedostatků. Pro cestující je nepříjemné, že okapy na stříškách zastávek ústí pod lavičky. Když prší, vydatně sprchují nohy čekajících. Hodnotící komise tento nedostatek evidentně přehlédla. Stejně jako obrubník ve vozovce, jakýsi retardér, o který cestující nebezpečně zakopávají. Není totiž nijak označen nebo zvýrazněn.

To však není vše. Na terminál nemohou časně ráno a pozdě večer zajíždět autobusové spoje kvůli překročení hlukových limitů. Z toho důvodu je povolení hygieny platné jen pro omezenou denní dobu.

Problémem je rovněž neexistující sociální zařízení. Projektant asi počítal s použitím záchodů na vlakovém nádraží. Jenomže jejich kapacita neodpovídá zvýšené frekvenci cestujících autobusy. Navíc nejsou volně přístupné. Klíč se vydává na pokladně železniční stanice.

Od samého začátku je problematické, že autobusový terminál neobslouží všechny spoje. Autobusové nádraží na Komenského náměstí tak trochu nesmyslně zůstává v provozu.

František Ryneš