Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Kapucín se zase pakuje
Kapucín se zase pakuje PDF Tisk Email
Pátek, 18 Září 2015 07:24

Zateplení MŠ Dukovanská podraží

Z usnesení úterního jednání rady města: „Rada města rozhodla uzavřít dodatek č. 1 ke smlouvě o dílo na stavbu "Zateplení MŠ Dukovanská, Třebíč" s firmou Kapucín - Realizace staveb, s. r. o., na zvýšení ceny díla o 190 840,00 Kč bez DPH.“

Než se manažeři a spoluvlastníci firmy Kapucín dostali do zastupitelstva, prohlašovali, že se nebudou ucházet o městské zakázky kvůli hrozícímu konfliktu zájmů. Milan Šťastný (Břehy) dokonce prohlašoval, že slovo „vícepráce“ bude v Třebíči sprostým slovem. Dodavatel si prý musí za nabízenou cenou stát. A měl pravdu. Navýšení ceny je nefér vůči ostatním účastníkům soutěže. Pravdou však je, že část firmy, která se zabývá mobilními telefony a kancelářskou technikou, které šéfuje Petr Škarabela, toto prohlášení Šťastného nikdy nebrala vážně.

V minulém volebním období měl kvůli hlasování ve prospěch firmy Kapucín opletačky s Policií ČR spolumajitel firmy Martin Svoboda (VV) a dokonce byl za to odsouzen. Firma Kapucín nejen že se v rozporu s dřívějším veřejným slibem o městské zakázky uchází, ale vesele si přilepšuje účtováním víceprací. Přitom je známo, že právě vícepráce jsou potencionálním podhoubím pro korupci a tudíž vzbuzují podezření.

Skaut mluví pravdu. Na „oldskauty“ Šťastného a Svobodu se asi toto junácké pravidlo nevztahuje.

František Ryneš