Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Opět průtahy s dokončením prací
Opět průtahy s dokončením prací PDF Tisk Email
Úterý, 01 Září 2015 09:54

Tak nám začal školní rok. Děti se do školy moc netěší, rodiče naopak jásají. Ne tak při cestách po Třebíči a okolí. Jak jsme již avizovali, nekončí opravy Karlova náměstí. Hybridem se stala spodní část, kdy pracovníci nějakým způsobem zprůjezdnili obousměrně část od Jejkovské brány k Cyrilovi. Pro řidiče past, tato část je velmi úzká a pokud nepočítá s neukázněností chodců, kteří zde přebíhají náměstí, tak nebezpečná. Kdo toto povolil?! Tato část měla být hotová již před měsícem a stále není dokončeno. Tím pádem je jasné, že práce na druhé části spodní strany se protáhnou až do zimy.

Ke chvále budiž urychlení dokončení Jihlavské brány, kde fachmani stylem zasypat a opět vykopat dokončili část prací a umožnili průjezd alespoň městské dopravě.

Problém nastává v dalších částech města. Částečně bude totiž během září uzavřena Znojemská ulice, tak jak jsme už avizovali. Po částech se bude střídat uzavírka od Křižovatky se Spojovací (bývalý Interspar) až po Bráfovu třídu. Vzhledem k tomu, že není stále dokončen kruhový objezd na Václavském náměstí, opět docela velký problém. Zvláště když je v těchto místech škola, kam dojíždí děti z celého okolí Třebíče.

Dokončeno a jezdit se ode dneška mělo i přes Brtnici do Jihlavy. Opět se nejede, a zase vícepráce, minimálně na dalších 14 dní. Výmluva? Podle firmy Colas CZ se změnila geologie podloží. Kdy? Během prací? A to letos odpadla jindy tak často užívaná výmluva na počasí. Letos oravdu nejde použít.

Neskutečný amatérismus rádoby profesionálních firem opravdu volá do nebes! Všichni vědí, že se dělají přípravné práce, průzkumné vrty a stejně jsou firmy překvapené. Třeba jako u narovnání silnice k Pocoucovu. I zde se mělo od 1. září jezdit a nic. Neustále výmluvy, jen aby vytřískali další peníze. Nebo jak dnes poznamenala jedna prodavačka na spodní straně: „Proč tam nedělá více lidí, než dva až tři? Přece by to bylo rychleji?“ No bylo, ale o ten balík peněz z EU by se dělilo více lidí. Přece když mám platit tři pracovníky, tak mi zbude víc pro managment, než když bych platil šest pracovníků!

Matematika je věc jednoduchá, říkával náš profesor a my mu nevěřili! Praxe to ale potvrzuje…

Jan Zeman