Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Škola začne, uzavírky neskončí
Škola začne, uzavírky neskončí PDF Tisk Email
Pondělí, 24 Srpen 2015 07:07

S prvním zářím měly končit uzavírky, které naplánovala Třebíčská radnice. Nekončí. Jak na Karlově náměstí, tak v Jihlavské bráně práce pokračují takovým tempem, že jim ani brzy nebude konec. Navíc Město naplánovalo další uzavírku horní strany Karlova náměstí od Malovaného domu ke Sparkasse. Sice jen od pondělí do pátku, ale v Třebíči jsme si už zvykli, že se to může opět protáhnout. Proč by ne, když se to firmám toleruje.

Když jsme opravovali střechu, dostavili se čtyři fachmani. Po třech dnech jen tři a poslední dva dny jen dva! Když poté přišli s tím, že nestíhají a budou muset přijet další týden, tak jsem jim řekl: „V pořádku, dodělat musíte, ale nepočítejte s tím, že vám zaplatím více, než bylo dohodnuto.“ Po ostrých slovních výměnách to skončilo v můj prospěch. Střecha opravena, navíc ani koruna, ještě jim bylo strhnuto, protože nedodrželi termín a naše domácnost byla proto o týden déle v chaosu. Jejich problém, že nestíhali, dohoda byla jasná.

U městských zakázek je to jiné.

Tady peníze tečou proudem, termíny se nedodržují a spřátelené strany se smějí. Může někdo občanům vysvětlit, jak je možné že firma, která se pyšní renomovaností v této oblasti, není schopna za jeden kalendářní měsíc opravit 80ti metrový úsek? I kdyby měli vše dělat jen krompáči a lopatami, tak to musí zvládnout!

 

V úterý 1. září se mají občané na co těšit. Díky opravám bude chaos a nervozita gradovat. Nevyřešené opravy spolu s nesmyslnými objížďkami budou útokem na nervy rodičů. Na ulici Vítězslava Nezvala a potažmo v křižovatce u „Septiku“ dochází k problémům s neprůjezdností ulice. I když se k autobusovému nádraží přesunula zastávka z Karlova náměstí, nikdo neřeší průjezdnost právě ulicí k nádraží. Je povoleno parkování na pravé straně a zastavení na levé straně. Tím zůstává průjezdnost jen jednoho automobilu, o autobusu nemluvě. Městská policie to moc neřeší, má svoje místečko u Heraltické vody a pokutuje každého, kdo projede zastávkami. Tam má svoje jisté.

No nic. Slib místostarosty Vladimíra Malého(ČSSD) a jeho lidí před rekonstrukcí jdou zase do kytek. Tak jako mnohokrát. V soukromé firmě už by byl oheň na střeše. Na radnici je klid, bouřka se nečeká.

Jan Zeman

 

Aktualizováno Pondělí, 24 Srpen 2015 07:33