Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Nejdražšší auto má starosta Třebíče
Nejdražšší auto má starosta Třebíče PDF Tisk Email
Sobota, 15 Srpen 2015 09:19

V čem se vozí starostové?

Před nedávnem jsme uveřejnili informaci o tom, že Třebíč kupuje nové auto pro starostu města, Škodu Superb v luxusní výbavě. Se zajímavým srovnáním přišel deník Mf Dnes, jehož redaktor Radek Laudin si udělal průzkum, jaká vozidla používají starostové některých měst na Vysočině.

Překvapuje vás, že nejdražší „papaláš fáro“ má starosta Třebíče? Jeho Škoda Superb přišla daňové poplatníky na 881 tisíc. To je o tisícovku více, než stejný vůz primátora Jihlavy. Zase jsme krajské město trumfli!

 

Starosta Moravských Budějovic používá podle Mf Dnes buď svůj vůz, nebo jezdí v Octávii za 400 tisíc. V Havlíčkově Brodě přišla Octavia na pouhých 284 tisíc korun. Žďár poskytuje prvnímu muži radnice Škodu Rapid v nejnižší ceně 277 tisíc. Pelhřimov má Dacii Duster, která stála 413 tisíc Kč. Starosta Velkého Meziříčí jezdí ve Škodě Octavii za 394 tisíc korun. Ani starosta Světlé nad Sázavou nehýří. Jeho Octavia přišla na 295 tisíc.

Příkladem pro Třebíč může být Nové Město. Starší Octavii vyměnili za vůz Renault Fluence. Elektronická aukce jeho cenu srazila na 380 tisíc korun. Jenomže k aukcím je v Třebíči odpor. Proč ne, daňový poplatník to přece zaplatí.

Dá se říci, že srovnání nevychází pro Třebíč lichotivě. Cena radničního „number one“ je, s výjimkou krajského města, o zhruba 100 % nad srovnávanými městy.

František Ryneš

 

Aktualizováno Neděle, 16 Srpen 2015 15:27