Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Zase ty nešťastné vícepráce
Zase ty nešťastné vícepráce PDF Tisk Email
Středa, 22 Červenec 2015 09:59

Zhruba o čtvrt miliónu korun plus DPH se prodraží dvě investiční akce města. První z nich, zateplení a výměna otvorů objektu ZŠ a MŠ ul. Na Kopcích - část 2, zahrnuje výměnu oken a dveří. Firma TOMIreko, která stavbu provádí, požádala město o navýšení ceny díla o 188 623 korun bez DPH. Rada města navýšení ceny schválila a uzavře na to se zhotovitelem dodatek smlouvy o dílo.

Podobně rada města naložila s penězi daňových poplatníků v dalším případě. Zateplení domu s pečovatelskou službou na Koutkově ulici se prodraží „jen“ o 65 414 korun plus DPH. Zhotovitel, brněnská firma Kalaha, si o tuto částku přilepší.

Současné vedení radnice tak pokračuje v praxi svých předchůdců. A to i přesto, že po nástupu na radnici někteří zastupitelé slibovali nápravu. „Slovo vícepráce bude v Třebíči sprostým slovem,“ kasal se například Milan Šťastný. A vysvětlil logiku věci. „Každý zájemce o zakázku si musí za nabízenou cenou stát, musí nést podnikatelské riziko“. Jenže to už zřejmě neplatí. Že by to bylo v souvislosti s tím, že i jeho firma Kapucín se uchází o městské zakázky, byť i tady kdysi sliboval opak?

Zajímavé je, že i firma TOMIreko je městem nadále oslovována do soutěží o další stavební zakázky.

František Ryneš

 

Aktualizováno Středa, 22 Červenec 2015 11:06