Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Janata: hazard v Třebíči končí na Silvestra
Janata: hazard v Třebíči končí na Silvestra PDF Tisk Email
Středa, 01 Červenec 2015 14:50

Novou diskuzi o škodlivosti gamblerství vyvolal případ krachu psího útulku. Jak to spolu souvisí? Místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč) a exstarosta Pavel Heřman (Volba Tr) odůvodňovali roční odklad vyhlášky o úplném zákazu hazardu na území Třebíče argumentem, že kolem automatů nedochází k žádným patologickým jevům. Jenže nyní se objevily zprávy, že do nedávna vedoucí útulku Petr Ondráček (dříve ODS) byl pravidelným návštěvníkem heren před tím, než zmizel z Třebíče a dnes je prakticky bezdomovcem. Útulek zkrachoval, peníze z dotací města jsou pryč, a je podezření, že skončily v hazardních strojích. Zůstaly dluhy, pejsky přebírá město. Pacalův argument již neobstojí, škodu bude muset odepsat město.

„Nevím nic o tom, že by pan Ondráček navštěvoval herny, já tam nechodím,“ říká s trochou ironie Janata. Možná by tam měl čas od času nakouknout, možná by tam objevil řadu výtečníků, kteří jsou na sociálních dávkách. Ostatně, k čemu máme předimenzovanou městskou policii?

 

Před několika týdny požádal jeden z provozovatelů hazardu, společnost Bonver Win a.s. z Ostravy, o schůzku s vedením města. Učinila tak dopisem, který se týká informací o provozu sázkových zařízení a loterií.

Místostarosta Pavel Pacal prý nevěděl, co bylo obsahem dopisu, protože rada města jeho obsah neprojednala, ale jen vzala na vědomí. Rada města uložila vedoucímu finančního odboru Davidu Vojtanovi, aby inicioval osobní jednání (!!!) se zástupci této firmy. Vojtan na úterní radě o výsledku schůzky referoval.

„Pan Vojtan si jen vyslechl jejich argumenty ve prospěch hazardu. Už jsme je slyšeli mnohokrát. K žádné dohodě s městem nedošlo. Stále platí městská vyhláška o zákazu hazardu po 31. prosinci 2015 a není mi nic známo o tom, že by se něco mělo změnit,“ vysvětlil svůj postoj starosta Janata. „Alespoň tak to vidí naše volební strana,“ trochu zrelativizoval své prohlášení.

Uvidíme, jak se mu podaří přesvědčit koaliční partnery, že jeho názor je správný a morální bez ohledu na ztrátu příjmu z hazrdu.

František Ryneš

 

Aktualizováno Středa, 01 Červenec 2015 15:01