Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Vysoká škola míří do „blbšůlky“?
Vysoká škola míří do „blbšůlky“? PDF Tisk Email
Čtvrtek, 14 Květen 2015 00:00

O tom, že Západomoravská vysoká škola je v problémech, jsme již referovali. I o tom, že nové vedení radnice v čele se starostou Pavlem Janatou (KDU-ČSL) chce pomoci. Škola vrátila městu velkou budovu v Borovině, kterou po ztrátě smysluplných akreditací nemůže naplnit. Do nových dvou oborů – environmentálního a památkářského – se studenti nehrnou.

Krajský úřad, který je zakladatelem praktické základní školy, dříve zvláštní nebo pomocné školy, vyklidil jednu z budov, kde „blbšůlka“ (jak se v Třebíči praktické škole říká) sídlí. Jde o budovu pod bazilikou na ulici 9. května. A právě tuto budovu chce město Západomoravské škole půjčit.

Jako provizorium je to dobré. Přestěhování do Horkého BOPO se neuskutečnilo. Provozovatel tepelného hospodářství prý nestihl objekt dostavět. Prostory v TRADu jsou pro školu naprosto nevhodné. Několik malých kanceláří u vrátnice je ostudou. Uvidíme, jestli místní oligarcha Richard Horký splní slib a poskytne škole trvalé útočiště. Vždyť do BOPO, kde mu toho hodně patří, investuje město až až. Vzpomeňme jen kruhový objezd za více než 20 miliónů nebo opravy kanalizace a komunikací. Aby to však nedopadlo jako s chátrající bývalou dozrávárnou banánů, kterou Horký už desetiletí také vlastní.

František Ryneš