Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Glosa kompetenční
Glosa kompetenční PDF Tisk Email
Pátek, 20 Březen 2015 06:36

Během včerejšího jednání zastupitelstva jsem pochopil, proč má Třebíč šest uvolněných zastupitelů. Kromě starosty a tří místostarostů ještě dva uvolněné radní, Pavla Heřmana (Volba Tr) a Marii Černou (TMD). Mimochodem, Heřman s Černou nepřijdou daňové poplatníky na „pouhých“ 6 miliónů korun, jak vedení města proklamovalo. Dostali ještě nově přijatou sekretářku, která bude stát minimálně další milión a vybavení kanceláří za hodně desítek tisíc korun.

Ale vraťme se ke kompetentnosti našich drahých uvolněných. Během jednání, v době, kdy zastupitel Jaromír Barák předkládal návrh na kontrolu hospodaření Laguny (sdružení Yashica + TTS), selhal starostovi Janatovi (KDU-ČSL) hlas. Proto předal řízení schůze svému prvnímu zástupci Vladimíru Malému (ČSSD). A co myslíte, že ten udělal ze všeho nejdříve? Vzpomněl si na nedemokratické jednání Heřmana v minulém volebním období a vzal Barákovi slovo!!! „Pane místostarosto, nastudujte si jednací řád, než mi necháte vypnout mikrofon,“ bránil se Barák. A měl pravdu. Předkladatel bodu jednání pochopitelně nemůže být omezen pravidlem „třikrát a dost“ k témuž bodu. Mohl by tak zodpovědět jen tři dotazy svých kolegů. A o to zřejmě Malému šlo. Ať už to byl zlý úmysl nebo neznalost, obojí je tristní. Janata, který platí za znalce předpisů, rychle našel hlas a právo vést schůzi Malému odebral.

Nabízí se otázka. Co až bude mít starosta dovolenou nebo, nedej bože, onemocní? To by Malý mohl na radnicu udělat, s prominutím, pěknou paseku.

František Ryneš