Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Krčál opouští radnici
Krčál opouští radnici PDF Tisk Email
Čtvrtek, 04 Prosinec 2014 07:57

Zřejmě nejdéle sloužící vedoucí odboru na třebíčské radnici, Alois Krčál, odchází po dvaadvaceti letech. Vedoucí odboru komunálních služeb navrhl městu dohodu na ukončení pracovního poměru k 31. prosinci letošního roku. Je veřejným tajemstvím, že příbuzný bývalé místostarostky a dnes placené radní Marie Černé měl neshody s vedením radnice. Ostatně není zdaleka první, kdo opustil loď. Již před volbami odešel tiskový mluvčí Ivan Přibík. „Jeden z místostarostů mi dal jasně najevo, že po volbách končím. Tak jsem raději odešel dřív, když se mi naskytla možnost uplatnění jinde,“ říká s trochou hořkosti v hlase.

Krčál má pověst nekonfliktního úředníka. Vždy loajálně plnil „přání“ politického vedení radnice, mezi jehož nejkontroverznější počiny patří výběr firmy AVE na úklid ulic. Nová firma AVE, příbuzensky propojená s jednou radní, nahradila do té doby dobře fungující ČIKOM.

Velkou ztrátou byl odchod architekta Lubora Herzána, formálně do důchodu. I jeho mladý vysoce erudovaný nástupce byl z radnice vyštván. Takových případů bylo za Heřmanova starostování více.

Že ani Krčálův odchod není bez zákulisních tahů, naznačuje fakt, že neodchází na jiný jistý post. Údajně se bude o nové zaměstnání teprve ucházet a do té doby bude zřejmě na pracovním úřadu. Spekuluje se, že by se mohl přihlásit do tendru na tajemníka v Náměšti nebo na také uvolněné místo vedoucího odboru "lesů vod a strání" na krajském úřadu. Tajemnické místo v Náměšti je volné po zvolení Pavla Janaty třebíčským starostou a Krčál, který bydlí v Kralicích, by si polepšil co do dojíždění a také platově.

Další personální změny mají následovat. Radní si totiž rozdělují kompetence a budou chtít ukázat, že šest miliónu na platy dvou uvolněných a dobře placených, totiž Marie Černé a Pavla Heřmana, alespoň zdánlivě ušetří jinde.

Jak se jim to bude dařit budeme sledovat a naše čtenáře iHoNem informovat.

František Ryneš