Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Třebíč má starostu i radu
Třebíč má starostu i radu PDF Tisk Email
Čtvrtek, 20 Listopad 2014 17:37

Ustavující zastupitelstvo bylo očekáváno s velkým zájmem a tomu odpovídala i divácká kulisa. Byl plný dům. Jednání vedl až do zvolení starosty exstarosta Pavel Heřman. Zastupitelé nejdříve složili předepsaný slib. Pravda, někteří se jím neřídili v minulém volebním období, budou v ignorování pokračovat? Ale sliby nejsou vymahatelné a morální hledisko se nenosí.

Prvním překvapením byl návrh na snížení počtu členů rady z devíti na sedm. V zápětí další překvapení. Ze sedmi členů rady bude hned šest uvolněných. Pro město to představuje zvýšení nákladů o šest miliónů korun!!!

A jak dopadla volba? Starostou byl dvaceti hlasy zvolen Pavel Janata (KDU-ČSL). Prvním místostarostou je socialista Vladimír Malý (17 hlasů). Pavel Pacal (Pro Třebíč), který je dalším místostarostou tedy ztratil hodně ze svého vlivu. Třetím místostarostou byl zvolen Milan Zeibert (Břehy), ze všech kolegů dostal nejméně hlasů, 16. Právě tolik členů má koalice.

Na místa uvolněných radních zastupitelé zvolili Pavla Heřmana (Volba Tr) a Marii Černou (TmD). To jsou ti, kteří nás budou stát těch 6 miliónů navíc. To jsou peníze na dva kruhové objezdy.

Do rady města byla ještě zvolena Naděžda Dobešová (ČSSD). Na Jaromíru Hanáčkovou místo v radě nezbylo, i když o ně hodně stála. Také ústup ze slávy.

Nový starosta měl sympatický projev. Slíbil, že bude naslouchat i hlasu těch, kteří nejsou v koalici. „Nikoho nebudu posílat do … opozice“, slíbil. Co se Zpravodaje týče, chce dodržovat novelizovaný tiskový zákon, tedy dát prostor i opozičním názorům.

Další podrobnosti ze zasedání a komentář k vyhlídkám nové koalice přineseme iHoNem zítra.

František Ryneš

 
Komentáře (1)
Zášť a napadání.
1 Čtvrtek, 20 Listopad 2014 18:18
Miroslava
Dobrý den,
odkud víte, že se koupí za šest miliónů dva kruhové objezdy? Proč nenapíšete čistou pravdu a vkládáte tam hromadu vašich polopravd?
Že je to neutěšený stav částečně souhlasím, ale tak dopadli volby a jinak se většina nedá a raději většina silná, jak neustálé lepení hlasu za protislužbu.
A co se týče napadání nekompetentního pana Baráka, vašeho koně všech okolo, tak s ním si můžete s tou záští podat ruku.
Dříve jsem kupovala HN, nebyl jste ještě jak utržený ze řetězu, ale teď asi jak všichni stárneme je to horší a horší. Můžu doufám sdělit svůj názor. Děkuji za protor MN.