Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Nového? Nic! Jsou to repetenti
Nového? Nic! Jsou to repetenti PDF Tisk Email
Středa, 29 Říjen 2014 00:00

Závěr minulého týdne byl poznamenán několika jednáními o uplácání koalice. Nejdříve se ve čtvrtek sešel městský výbor lidovců. Ten rozhodl, že KDU-ČSL nepodpoří „starou“ koalici a dal vyjednavačům nové noty. Není tedy jasné, proč se vlastně lidovci v pátek s pohrobky minulého období sešli. Jen je zdvořile odmítnout?

Zdá se již opět, že parta z minulosti má odzvoněno. Ale ne celá. Do hry se vracejí Břehy. Zázračně totiž prohlédli. Milanům Zeibertovi a Šťastnému přes noc přestali vadit socialisté, kdežto Jaromír Barák zůstává nepřijatelný, stejně jako komunisté. „To bychom byli úplní trubci. Doufám, že tyto strany nikdo další potřebovat nebude.“ Pojmenoval trenér atletiky své uskupení „trubci“ na základě hodnocení  své dosavadní práce na postu místostarosty, nebo mu to jen uteklo?

A tak se již znovu chopil iniciativy socialista Vladimír Malý a odhodlal se k repetici. V neděli si pozval ANO, KDU-ČSL, volbu TR starosty Pavla Heřmana a Třebíč můj domov místostarostky Marie Černé. Pacalovci, stejně jako Martin „Bambus“ Svoboda, zůstali mimo hru.

Jenomže lidovci chtějí alespoň patnáctku. Do čtrnácti můžou skupinu doplnit právě Břehy, s čímž zřejmě počítají, jinak by jejich veletoč neměl smysl. Malý jde ještě dál. Prý by mu nevadili komunisti, i jinde prý jsou v koalici. Ale to nepřekousnou ani lidovci, ani Marie Černá. Malý nevylučuje ani Třebíč občanům Jaromíra Baráka. V tom případě by ovšem narazil na krystalickou nenávist Pavla Heřmana. Barákovi neodpustí předvolební mapu korupce, která poměrně kamsi jasně ukazuje. A nejen na něho. Na všechny, kteří si mastili kapsu penězi města. Heřman však může nabídnout jen sebe a svou obdivovatelku Jolanu, Barák o mandát víc.

Heřman a Černá se už na jednání s Malým připravují. Čím větší skupinu si zavážou, tím větší bude šance na vlivné posty. To se ovšem nelíbí Břehům. Někteří ze zadních pozic kandidátky přemlouvají Zeiberta, aby se pochlapil a žádal post starosty, Ale co pak nabídnout lidovcům?

Dobře to vyjádřil jeden ze socialistů, který nebyl zvolen a na věc se tak dívá s nadhledem. „To jsme si nemysleli, kolik vzájemné zášti mezi zvolenými panuje. Ostatně ČSSD je také před rozpadem, jako ODS. Teď shánějí do stáda i dříve vyloučené. ČSSD je dnes jen úzká parta kolem Vladimíra (pozn. red. Malého)“.

Tah se stížností na volby jejím autorům (Pacalovci?)asi nevyjde. I když nasadili „bílého koně“ – Věra Brabencová hovoří o nepolitickém kverulantovi:  „Stížnost se týkala domů číslo 471 a 475 v Benešově ulici. Občan se domníval, že lidé z obou domů neměli volit v okrsku číslo sedm, ale v okrsku číslo šest.“ To asi nebude důvodem k opakování voleb a Pacal tak může dál o starostovském řetězu jen snít. A plašit noční můru návratu do školy.

Uvidíme, zda se ustavující shromáždění zastupitelů uskuteční v plánovaném termínu ve čtvrtek 6. listopadu. A zda na programu bude více než jen složení slibu zastupitelů. Je však možné, že podceňuji pragmatičnost a přeceňuji slušnost.

Sledujte náš web. S novinkami přijdeme záhy.

František Ryneš

 
Komentáře (1)
.. překvapení se nečeká
1 Středa, 29 Říjen 2014 20:25
Filip
pane Ryneš, doplňte si na stránky možnost sdílení na FB, protože některé články by se opravdu měly objevit i jinde než jen tady!
Nejsem Váš fanoušek ale s většinou Vašich článků se dokáži ztotožnit. jen tak dále !