Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Nehoda, která byla zbytečná, kdyby…
Nehoda, která byla zbytečná, kdyby… PDF Tisk Email
Neděle, 26 Říjen 2014 00:00

O tom, že rekonstrukce křižovatky ulic Velkomeziříčská, Modřínová a Jelínkova není vůbec ideální, jsme již psali. Nová úprava budí dojem, že před zájmem chodců byl upřednostněn zájem majitele hotelu Atom. Nevhodnou rekonstrukcí totiž mohlo vzniknout před hotelem osm parkovacích míst. Přitom se nabízelo mnohem lepší a technicky proveditelné řešení. Kruhový objezd. Jenomže radnice se tomuto řešení urputně bránila. Kruhový objezd by totiž zabral několik parkovacích míst z veřejného parkoviště, která bezplatně užívá hotel, vlastněný společností v majetku Richarda Horkého. A teď sklízí ovoce. S trochou nadsázky se tak dá říci, že radnice je spolupachatelem. Na co čeká? Až se tam stane tragédie? Z policejní zprávy vyjímáme:

Policisté Dopravního inspektorátu Třebíč se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při šetření dopravní nehody, ke které došlo ve středu 22. října v Třebíči. Při střetu s vozidlem se těžce zranil chodec. K dopravní nehodě došlo přibližně pět minut po sedmé hodině ráno na ulici Velkomeziříčská v prostoru křižovatky s ulicemi Modřínová a Jelínkova. Neznámý řidič jel s vozidlem od ulice Brněnská směrem k ulici Míčova. V tu dobu přecházel vozovku po vyznačeném přechodu pro chodce muž a došlo ke střetu.

Po nárazu řidič vozidla zastavil a šel zjistit situaci. Chodce, který byl po dopravní nehodě značně otřesen, naložil do automobilu a odvezl ho na místo, které si muž určil. Chodec poté z vozidla vystoupil a řidič odjel. Vzhledem k přetrvávajícímu špatnému zdravotnímu stavu si ale sedmačtyřicetiletý chodec musel přivolat zdravotnickou záchrannou službu. Na základě lékařského vyšetření bylo zjištěno, že muž utrpěl těžké zranění a musel být převezen do nemocnice.

 

Místo dopravní nehody policisté ohledali a zadokumentovali, provedli šetření za účelem vypátrání vozidla, které se s chodcem střetlo, a jeho řidiče. Na základě dosavadního šetření policisté zjistili, že se s největší pravděpodobností jednalo o vozidlo Škoda Roomster šedé barvy. V současné době policisté dopravní nehodu dále šetří, zjišťují její přesný průběh a veškeré okolnosti. Za účelem řádného objasnění nehody se obracejí s žádostí o spolupráci na veřejnost.

Žádáme řidiče vozidla, které se s chodcem střetlo, a svědky této dopravní nehody, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158 nebo na telefonní lince 974 277 251, případně mohou policii kontaktovat e-mailem Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Policisté uvítají také informace od osob, které by mohly sdělit údaje vedoucí ke ztotožnění řidiče vozidla.

František Ryneš

 

Aktualizováno Neděle, 26 Říjen 2014 05:24