Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Potvrzeno. Stížnost na volby v Třebíči je
Potvrzeno. Stížnost na volby v Třebíči je PDF Tisk Email
Pátek, 24 Říjen 2014 20:20

Dnes v 16 hodin měl krajský soud v Brně uvolnit informaci, zda byla podána stížnost na neplatnost voleb v Třebíči. Stalo se tak s několikahodinovým zpožděním. Prý selhala technika. Za pár hodin soud zveřejnil i jednací číslo. Jméno stěžovatele však nikoliv.

Stížnost byla podána byla již 17. října, ale krajský soud o ní ještě nerozhodl. Má na to dvacet dnů. To naznačuje, že by něco na nekorektnosti voleb v Třebíči mohlo být. V jiných případech totiž již krajský soud již rozhodl.

O tom, kdo za stížností vězí, tedy dál  panují spekulace. Opravdového autora se asi nikdy nedozvíme. Bude to nejspíš nějaký „bílý kůň“ někoho ze současné rady. Tipuji Pavla Pacala a jeho partu. Odpovídá míra zákeřnosti. Některé učitelky ze ZŠ Na kopcích by mohly vyprávět. Některé bývalé vyprávějí.

Již jsme též spekulovali co se stane, když nebude zvolen nový starosta a rada města. Představte si, že se nezmění téměř nic! Starý starosta bude dál v úřadě a bude dál pobírat plat a tučnou tantiému z vodárenské, o čož mu evidentně vždy šlo. Stejně jako místostarostové a radní. Nic se nezmění až do té doby, než bude zvolena kompletní nová rada. Takže Pavel Pacal, Marie Černá, Milan Zeibert a Pavel Svoboda budou pobírat šedesátitisícové (v případě Černé a Svobody poloviční) platy a s ostatními kumpány budou vládnout dál. Včetně Pavla Svobody, který vlastně již nebyl zvolen.

 

Patová situace v Třebíči umožňuje toto provizorium protahovat v extrémním případě až do příštích voleb. Pravda, město bude hospodařit v tzv. rozpočtovém provizoriu. Bude smět každý měsíc utratit "jen"dvanáctinu z rozpočtu minulého. Nebude smět prodávat majetek zahajovat investice. Jenomže s tím radní počítali prodali a zahájili, co se jen dalo. Rada bude smět schvalovat vícepráce, to mají Kapucíni v suchu. Uzavírat nájemní smlouvy, vypisovat výběrová řízení a do určité výše poskytovat dary. Ze zákona končí oba výbory zastupitelstva, finanční i kontrolní. No řekněte, není to bez kontroly žůžo? Naopak zůstávají výbory rady města – té minulé. To je bonus.

Teď se tedy čeká na soud a koaličně se vyjednává. Není to vůbec nudné. Naše čtenáře budeme průběžně informovat. Sledujte www.iHoNem.cz!

František Ryneš

 

Aktualizováno Pátek, 24 Říjen 2014 20:41