Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Vznikne prý další kruhový objezd
Vznikne prý další kruhový objezd PDF Tisk Email
Pondělí, 06 Říjen 2014 06:33

Poté, co opozice kritizovala neřešenou dopravní situaci, Městský úřad Třebíč zadal zpracování studie na úpravu křižovatek místních komunikací s ulicí Hrotovická, která patří Kraji Vysočina. A světe div se. Výsledky studie dokládají, že na těchto dopravních uzlech lze tyto stavby realizovat! Vzorem může být třeba Velké Meziříčí, kde vyřešili komplikovanou křižovatku kruhovým objezdem za 150 tisíc. Na sociálních sítích to mělo velký ohlas.

Je před volbami a radní i ostatní kandidáti se podbízejí voličům. „Plánujeme, že první kruhový objezd by mohl vzniknout v létě příštího roku u výjezdu z ulice Kosmákova. Nový kruhový objezd bude možné postavit s relativně nízkými náklady,“ potvrdil vedoucí odboru dopravy Aleš Kratina, který figuruje na kandidátce "Pacalovců". Během následujícího období se prý bude vyřizovat souhlas dotčených institucí a bude se zpracovávat prováděcí dokumentace.

Řešení výjezdu z ulice Průmyslová si již vyžádá kompletní investiční přípravu kvůli nutnosti přeložení autobusové zastávky. „S Krajem Vysočina, který je majitelem a správcem, budeme pokračovat v diskusi o možné úpravě dopravního režimu na křižovatce Hrotovická - Spojovací, kde je však situace komplikovaná kvůli plánované výstavbě obchvatu města,“ doplňuje místostarosta Pavel Svoboda (přeběhlík z TOP 09).

Jenomže dopravní situace si vyžádá mnohem více úprav, jak nás přesvědčuje dopravní kolaps minulých měsíců. Zbytečný a drahý kruhový objezd v Borovině slouží převážně soukromým zájmům, úprava křižovatky Velkomeziříčské s Jelínkovou přihrála majiteli hotelu Atom osm nových parkovacích míst. Uvidíme, jak se situace vyvine po volbách, který z projektů nebude kolidovat se zájmy třebíčských kmotrů.

František Ryneš