Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Třebíč rukojmím Kapucínů?
Třebíč rukojmím Kapucínů? PDF Tisk Email
Úterý, 09 Září 2014 07:05

Uzavírka sjezdu do Poušova je další komplikací, o které jsme již psali. Pro řidiče, kteří se chtějí vyhnout zácpám přes centrum, a jedou směr Jihlava, či Borovina, se dalo pomoci severním obchvatem a následně přes Týn a Poušov dále. Stejně jako lidé, kteří potřebují od Nové vsi, či Račarovic do Boroviny mohli využít zkratku přes Poušov. Nyní jsou ve špičkách další zácpy okolo Baziliky směrem do centra. V pátek jsem tam stál 20 minut, od křižovatky U Kuchyňky až k Podklášterskému mostu.

A pokud chcete jet až např. ke Stop Shopu, poté je doba jízdy blízká jedné hodině! V době, kdy je situace nejhorší a zácpy jsou pro mnohé neúnosné, tomu pomohla firma Kapucín – Realizace staveb. Pokud se Město vymlouvá na kolize uzavírek s Krajem, v Poušově je to jinak. Jak je patrno z vyjádření Vojtěcha Nováka z odboru dopravy na stránkách www.trebic.cz: „…uzavírku zajišťuje realizační firma Kapucín-Realizace staveb. V současné době není o uzavírku ještě požádáno, realizační firma stavbu připravuje. Termín uzavírky bude znám do cca 14 dnů a bude předem oznámen i občanům.“

 

Tedy dle not Kapucínů se uzavřel v nejnevhodnější termín sjezd do Poušova. Jsou dvě varianty, proč k tomu došlo. Buď je vliv Kapucínů tak velký, že se úředníci bojí s nimi diskutovat o vhodnějším termínu, nebo s nimi diskutovali a stejně si Kapucíni prosadili svoje. Ono se tolik neděje. Martin „Bambus“ Svoboda bydlí v Mastníku a jeho se tyto uzavírky netýkají, stejně jako Šťastného či Škarabely. Vzkaz k občanům města je ale jasný: Nezajímáte nás!

Jan Zeman

 

Aktualizováno Úterý, 09 Září 2014 07:45