Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Nové dopravní komplikace
Nové dopravní komplikace PDF Tisk Email
Neděle, 07 Září 2014 14:24

Městští i krajští úředníci chtějí pravděpodobně město totálně ochromit. Daří se jim to velmi. Další komplikace čekají na řidiče u Kuchyňky a již od minulého týdne v ulici Kofránkova. U Kuchyňky se bude zavírat sjezd do Poušova. Kdo chtěl objet centrum města severním obchvatem a Týnem a přes Poušov se napojit na silnici na Jihlavu, má smůlu. Cesta do Poušova bude zavřená, tedy další zhoršení situace v centru města.

V Kofránkově ulici se buduje tzv. „Horkývod“, s napojením na Základní školu TGM. Je zde zúžená vozovka a semafor pro střídavou jízdu. Bohužel v době, kdy město řeší uzavírku Nádražní ulice právě v přilehlé Sokolské a Ruské. Děti ze základní školy dostali včera informaci, aby pokud možno rodiče své ratolesti do školy nevozili. Navíc do půlky října se nebude ve škole topit, ani při případných mrazech! No, výborné přivítání nových žáků.

Samozřejmě došlo ke konfliktním situacím i vzhledem k zásobování místní restaurace Fórum. Nákladní vůz se potřeboval dostat k rampě a zcela zablokoval ulici. Situace byla dosti napjatá i díky řidiči, který mohl v pohodě zajet do dvora a vykládku uskutečnit u boční rampy. Nestalo se. Auta nemohla ani do, ani z ulice. Vše musel řešit až policista, který držel službu pod školou, pro bezpečnou cestu dětí přes přechod.

Další konfliktní situace jistě nastanou, vozí se sem děti z okolních obcí a navíc z celého města do kroužků na ZUŠ. Vzhledem k nynější opravě Nádražní není jiná varianty ani pro rodiče. Zastavit na Sokolské nejde, vzhledem k vyhrazenému parkování a zastavit na kraji silnice Gorazdova nám. bude také nemožné. A zajet k miniparkovišti u Pasáže se rovná k odsouzení na minuty stání při výjezdu do ulice Sokolská, neboť veškerý transfer od Boroviny a z centra do Domků pojede tudy. Zřejmě opět nešlo načasovat akci na jindy.

„Horkývod“ i Nádražní ulici řeší Město. Výmluvy na kolizi s Krajem Vysočina jako v případě Hrotovické jsou nemístné! A to ještě čeká Třebíč úplná uzavírka Sportovní ulice od nájezdu na Hrotovickou po Benzinku Agip! Třebíčští, volby se blíží. Je toto snaha ukázat občanům, jak jsou radní schopní, nebo neschopní? Ať tedy rozhodne volič!

Jan Zeman