Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Je radnice mimo realitu? Zdá se, že ano
Je radnice mimo realitu? Zdá se, že ano PDF Tisk Email
Úterý, 19 Srpen 2014 11:51

Necitlivě provedená částečná uzavírka Bráfovy třídy vede k velkým dopravním problémům. Dostat se třebe při příjezdu od Náměště k úřadu práce trvá i mimo špičku až půl hodiny. To nám potvrdila naše čtenářka Marie M. Nejvíce ji rozzlobilo, že doprava zde není řízena ani městskou, ani státní policií. Lavina stížností vedla městský úřad k vydání tiskové zprávy. Je jako z jiného města, či spíše jako z jiného světa. Posuďte sami, z větší části ji citujeme.

Výstavba přestupního terminálu je bez problémů. Koncem srpna skončí částečná uzavírka u nemocnice.

V neděli 31. srpna skončí částečná uzavírka křižovatky u nemocnice a okresního soudu, opět budou obnoveny zastávky městské autobusové dopravy.  Výstavba přestupního terminálu pokračuje podle plánu a neobjevily se žádné komplikace, které by stavbu prodloužily. „V nejbližší době se začne s montáží protihlukové stěny a s kladením obrubníků a podkladních vrstev pro komunikace. Momentálně se dokončují opěrné zdi a vzniká zárodek kruhové točny pro autobusy, který je už viditelný,“ popisuje postup prací vedoucí odboru dopravy Aleš Kratina.

V souvislosti s výstavbou přestupního terminálu dojde od 1. září do 31. října k uzavření Nádražní ulice. Bude zde probíhat kompletní rekonstrukce inženýrských sítí a také chodníků a silnice. Řidiči, kteří jsou zvyklí parkovat před nádražní budovou, budu muset využívat náhradní parkoviště. „Příjezd na Nádražní ulici pro majitele nemovitostí a provozoven bude možný po dohodě,“ upozorňuje Aleš Kratina.

Plánované úpravy kolejiště včetně výstavby nového nástupiště u koleje č. 2 by měl investor (Správa železniční dopravní cesty, s.o., Stavební správa Olomouc) zahájit 10. září. Město Třebíč se vynasnaží zprovoznit v rámci zkušebního provozu parkovací plochy u okresního soudu.

Marie Vrzáková

A co na to občané? Z diskuzního fóra serveru Tři kápě vybíráme:

Petr Adam Bohuzel se ukazuje, jak ma Trebic (ne)resene objizdne trasy.. a jeste kdyz prijde soubeh nekolika uzavirek, tak cela doprava v Trebici zkolabuje. Nejvic me desi, ze opravy jsou az do rijna.

 

Klára Kovářová Potvrzuju, hlavně nájezd na Bráfovu u nemocnice, to je horor. Dopoledne nabíraly autobusy jedoucí z Domků zpoždění 10 až 15 minut.

Erika Vovsová Včera 14:30 od nemocnice na Okrajovou 25 minut... fakt na mrtvici :-( :-(

Hartvík Medvěd Doufám že za to čekání v koloně aspoň bude stát ten nový krásný povrch.. Věřím že to jen nezalepí..

Jan Příďan Město Třebíč by měla začít vykupovat hnůj od zemědělců a začít zavážet, dnes to bylo peklo v Třebíčí ul. Sportovní až Bráfova katastrofa katastrof. Kdo dovolil zavřít tolik ulic nebo omezit? Objízdná trasa ulice Sportovní - Domky 45min no prostě bomba.

Pavel Macek No je to skvele jo to je tak kdyz kazda p... ma obchvat a Trebic nebude mit ani za 30 let porad se jen o vsem mluvi a silnice prve tridy vede pres centrum a jeste pres x semaforu...nekolik let se tu nic nezmenilo a provoz razantne stoupl pujde to takhle donekonecna? Nebo ti co o tom rozhoduji chodi do prace pesky a je jim to jedno? Od zari to bude katastrofa ...

Kateřina Nováková ono to není ani ideální po svých - chodníky na obou stranách jsou uzavřené, takže buď obejít zkratkou přes půl Třebíče, nebo skákat pod kola ....

Katka Hošková tohle nemůžou nechat. Musí to nějak vyřešit... ráno jsem v koloně prostála 20 minut...