Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře S prominutím 13. srpna
S prominutím 13. srpna PDF Tisk Email
Středa, 13 Srpen 2014 00:00

Zemětřesení na ZUŠce

V květnu jsme referovali o tom, že třebíčská radnice na místo ředitele Základní umělecké školy vypsala nové výběrové řízení. Místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč) to zdůvodnil příslušnou vyhláškou. Jenže lhal, i když jen napůl. Vyhláška totiž zřizovateli dovoluje, nikoliv přikazuje, vypsat po dvou letech nové výběrové řízení. To vyvolalo celou lavinu spekulací na téma, co tím duo Pacal – Heřman sledovalo. Potvrzen totiž byl dosavadní ředitel Jiří Suchánek, na dlouhých šest let.

Nyní spekulace dostaly reálnou podobu. Ředitel Suchánek provedl personální zemětřesení, podle některých učitelů na základě politického zadání.

Silná redukce zástupců ředitele přinesla jedinou výjimku, potvrzení Jaromíra Janaty. Nově byla instalována Eva Vaňková, která je na ZUŠ pouhé asi tři roky.

Naopak končí bývalá ředitelka ZUŠ Resonance Vlasta Procházková. Rovněž Frank Spekhorst, neúspěšný kandidát na ředitele, opouští post zástupce, dokonce má být přeřazen do budovy v Soukopově ulici. Spekuluje se o politické angažovanosti v TOP 09 nebo o neshodách s kolegy ve sboru i radniční vrchností. Zástupkyní už nebude ani Karla Ošmerová.

Původní Pacalův záměr, sestěhovat obě bývalé ZUŠky do jedné budovy Fóra, je zřejmě nadále u ledu. Nabízí se tedy otázka, k čemu celá šaráda okolo slučování byla. Radnice zřejmě chtějí umělecké pedagogy držet v nejistotě a zajistit si tak poslušnost nového vedení umělecké školy. Vždyť se strachem jde (v Třebíči) všechno, s prominutím, jak po másle.

František Ryneš