Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Jolana s pejsky neprošla
Jolana s pejsky neprošla PDF Tisk Email
Pátek, 20 Červen 2014 07:35

Nepamatuji se, že by kdy na zastupitelstvu vystoupila Jolana Smolová (přeběhlice z HZNR!). Omezovala se na „zbožné civění“ na starostu Pavla Heřmana (též přeběhlík z HZNR!). Až teď, když se blíží komunální volby, dostala za úkol se zviditelnit. Předložila včera zastupitelům novelu vyhlášky o pohybu psů na veřejném prostranství. Zviditelnit se jí podařilo, i když ne tak, jak asi chtěla. Pořádně se ztrapnila a v  zastupitelstvu vzbudila vlnu odporu.

Oč v novelizované vyhlášce 2/2014 šlo? Veterinářka Smolová chtěla zrušit povinnost vodit psi na veřejnosti na vodítku. Občan dosud musel psa opatřit náhubkem a vodítkem. Nyní by si mohl vybrat jednu z možností nebo usoudit, že pes nekouše a nepřijmout žádné z těchto opatření.

 

To se nelíbilo komplet celé opozici. Občané se totiž na zastupitele obrací s protesty. Velcí psi i s náhubkem jsou nebezpeční pro malé děti i seniory, skáčou t na občany a znečisťují jim oděv. Odpovědnost za zranění a vzniklé škody se těžko prokazuje a pejskaři zůstávají nepotrestáni.

S trochou do mlýna přispěl i občan Milota, manžel jedné z opozičních zastupitelek. Zavzpomínal, jak velký pes starosty Heřmana pobíhal bez náhubku a bez vodítka po městě, čímž ohrožoval občany. Prohlášení starosty, že je to lež, vzbudilo pobavení. Ostatně jistě jsem ani já nebyl zdaleka jediný, kdo byl svědkem podobné situace.

Smolová tedy s pejsky neprošla. Návrh byl z jednání stažen. U psa by se řeklo, stáhl ocas mezi nohy a odplížil se jak spráskaný. U zastupitelky mne paralela nenapadá.

František Ryneš

 

Aktualizováno Pátek, 20 Červen 2014 07:41