Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Komentáře Al Capone by se mohl učit...
Al Capone by se mohl učit... PDF Tisk Email
Pondělí, 26 Květen 2014 06:35

To, že dění v Třebíči ovládá někdo jiný než je vedení města, je mnohým obyvatelům všeobecně známo. Je jen málo měst, kde se vystřídá vedení radnice zleva doprava, od shora dolů a přesto zakázky a ústupky dostávají stále ti stejní. Případ TTS a Richard Horký je toho důkazem. Ať za vedení ČSSD (starosta Mašek), ODS (tandem Uher-Mastný), tak za současného no-name vedení (starosta Heřman – původně HZNR, nyní po několikerém přeběhnutí zřejmě jen TTS, Svoboda – původně TOP 09, nyní neznámo, Pacal – spíše než PRO TŘEBÍČ – PRO HORKY), jdou jako jeden muž na ruku tomuto třebíčskému oligarchovi.

Nyní si spoustu zakázek a kamarádkšeftů pojistil vedením Hospodářské komory. S ním se na vrchol třebíčské podnikatelské sféry vytáhl i Kapucín. Martin Bambus Svoboda a další zastupitelé – Petr Škarabela a Milan Šťastný za odměnu (?) dostávají lukrativní zakázky. Poslední případ se stavbou DDM volá do nebes.

Poslední ukázkou, jak nekriticky radnice hájí Horkého, Outulného a spol. je nález kontrolního výboru zastupitelstva u Projektu Laguna. Předseda Petr Vašíček (ČSSD) prohlásil, že na radnici dochází k netransparentnosti. Kontrolní výbor např. došel k šokujícímu zjištění, že přes 21% zaplacené částky vůbec nebylo v tendru! V posudku jsou vícepráce (podle Pacala naprosto běžné) a další platby, kde není jasné, z jakého popudu je platí investor (tedy Město Třebíč) a nikoli subjekt, který chybu udělal. To je, jako kdyby vám doma dělala soukromá firma opravu bytu, spočítala vám to za 100 tisíc, ale potom by vám řekli, že něco pokazili, což je normální a vy zaplatíte dalších 20 tisíc. Ale pokud jde o majetek Města, nikoho to netrápí, nerozdává z vlastního. Jednoduše řečeno, Al Capone měl taky pod palcem všechny, ale Boží mlýny melou pomalu ale jistě pro každého. Al by mohl vyprávět ...

Jan Zeman